vineri, 13 noiembrie 2015

Youtube va cere bani în schimbul vizionării videoclipurilor
Youtube va cere bani în schimbul vizionării videoclipurilor
Dacă până acum toate videoclipurile de pe Youtube erau gratuite și disponibile oricând pentru vizualizare, compania are vești proaste pentru utilizatorii platformei. În scurt timp, aceștia vor trebui să scoată bani din buzunar pentru a se putea uita la anumite clipuri.
Surse din cadrul industriei susţin că vestea a venit încă de anul trecut, când Youtube anunţa că îi va finanţa pe unii dintre cei mai buni creatori de conţinut din cadrul companiei. Anul acesta, anunţul sună total diferit. Se pare că cel mai mare site de videoclipuri urmează să lanseze un program care va fi disponibil numai utilizatorilor care se abonează la anumite servicii, potrivit recode.net.
Compania intenţionează să folosească cel puţin o parte din conţinutul pe care îl găzduiește drept bonus pentru serviciul de abonamente premium, care va include avantaje precum videoclipuri fără reclame.  În alte cuvinte, unele videoclipuri vor fi disponibile pentru vizualizare numai cu plată.
Cu toate acestea, Youtube va continua să opereze și varianta gratuită a site-ului, cea sponsorizată cu ajutorul anunţurilor publicitare. Toate videoclipurile care apar pe site-ul gratuit vor fi disponibile și pe varianta plătita a acestuia, motiv pentru care compania insistă ca toţi realizatorii de conţinut care fac bani de pe urma reclamelor pe Youtube să folosească noile abonamente.
Deocamdată, nu se știe când acestea vor fi implementate, însă se pare că unele materiale pe care compania intenţionează să le folosească în acest scop nu au fost create încă și vor disponibile abia în anul 2016. 

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Sambata, 17 Octombrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu