luni, 18 mai 2015

Gh. Funar: Scrisoare deschisă adresată Preşedintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, în legătură cu Legea privind arborarea steagurilor proprii

funar443_29658000
În urma înţelegerilor şi protocoalelor secrete dintre P.S.D. şi U.D.M.R. s-a pregătit cadrul legal pentru arborarea şi folosirea steagului aşa-zisului ţinut secuiesc în sute de localităţi din Ardeal, cu încălcarea Constituţiei României.
Un grup de 42 de deputaţi P.S.D. au înregistat la Senat (în 15 aprilie 2014) Propunerea legislativă privind stabilirea metodologiei de aprobare, arborare şi folosire a steagurilor unităţilor administrativ-teritoriale. Printre coautorii acestei Propuneri legislative se află deputaţii Victor-Viorel Ponta şi Liviu-Nicolae Dragnea.
În expunerea de motive, cei 42 deputaţi P.S.D. precizează că Legea nr.75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice, „este insuficientă pentru organizarea administrativă locală şi a sentimentelor ce ţin de zonă şi de teritoriu bine determinat.” Este evident că precizarea aparţine de fapt U.D.M.R.-ului şi este o traducere din limba ungară a Propunerii legislative însuşită de deputaţii P.S.D. Cei 42 deputaţi P.S.D. consideră „că este necesară o nouă reglementare care să acopere întregul domeniu al steagului local.” Consiliul legislativ nu a sesizat că Propunerea legislativă încalcă Constituţia României şi, ca urmare, a dat un aviz favorabil. Punctul de vedere exprimat de Guvern asupra acestei Propuneri legislative este cel mai scurt din ultimii 25 de ani, un record naţional absolut. Documentul cu numărul 1.136 din 13 iunie 2014 este semnat de primul-ministru Victor-Viorel Ponta şi nu are niciun comentariu sau vreo sugestie pentru Parlament. Guvernul Ponta susţine adoptarea acestei Propuneri legislative a deputatului Victor-Viorel Ponta, împreună cu alţi 41 deputaţi P.S.D.În 30 septembrie 2014, Senatul a adoptat Propunerea legislativă cu 76 voturi pentru, 0 împotrivă şi 4 abţineri.
În 13 mai 2015, Camera Deputaţilor a votat Propunerea legislativă cu 275 voturi pentru, 2 contra şi 4 abţineri. Nerespectându-se principiul constituţional al separaţiei puterilor în stat, deputatul Victor-Viorel Ponta a iniţiat Propunerea legislativă privind steagurile, premierul Victor-Viorel Ponta a susţinut-o în Guvern şi a semnat punctul de vedere al acestuia pentru adoptarea Propunerii legislative. În Camera Deputaţilor, deputatul Victor-Viorel Ponta a votat Propunerea legislativă şi acum aşteaptă să aplice Legea respectivă, dacă va fi promulgată de către Preşedintele României.
Marea majoritate a cetăţenilor României au convingerea că această Lege privind arborarea şi folosirea de către unităţile administrativ-teritoriale a steagurilor proprii, nu va fi promulgată de Preşedintele României pentru că ea încalcă grav Constituţia României.
Legea votată în 13 mai a.c., în Parlament, prevede că fiecare localitate şi judeţ, prin hotărâre a Consiliului local sau a Consiliului judeţean îşi poate stabili steagul propriu, ca simbol local, care se aprobă prin Hotărâre de Guvern. Dimensiunile steagului local sunt identice cu drapelul României. Pe steagul local poate fi reprodusă stema unităţii administrativ-teritoriale. În localităţile şi judeţele în care cetăţenii aparţinând minorităţilor etnice au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor pe steagul local pot să apară, pe lângă stema localităţii, denumirea localităţii respective în Limba Română şi în limba minorităţii, denumirea judeţului în Limba Română şi în limba minorităţii, precum şi România. Denumirea în limba minorităţilor etnice va avea aceiaşi mărime a literelor, caracterelor şi culorilor ca denumirea oficială în Limba Română şi va fi amplasată sub aceasta din urmă.
Iniţiatorii Propunerii legislative nu au încercat să-şi imagineze cum ar arăta steagul local al municipiului Sf.Gheorghe pe care ar trebui să apară denumirea municipiului în Limba Română, denumirea din timpul ocupaţiei Ungariei, judeţul Covasna şi denumirea judeţului în limba ungară, stema municipiului şi România. Toate acestea urmând să fie înscrise numai pe faţa drapelului nu şi pe verso. Pentru a da o tentă de credibilitate Propunerii legislative, deputaţii P.S.D. au înscris în textul Legii faptul că hotărârea Consiliului local sau Consiliului judeţean, împreună cu proiectul modelului de steag se transmit Comisiei Naţionale de Heraldică, Genealogie şi Sigiliografie a Academiei Române, care dă un aviz consultativ, probabil asupra literelor, deoarece stemele localităţilor sunt aprobate de această Comisie.
Steagul local se prevede a fi arborat permanent la sediile autorităţilor administraţiei publice locale şi la instituţiile publice de interes local. El poate fi folosit cu prilejul manifestărilor de interes local şi al acţiunilor festive. De asemenea, el poate fi arborat permanent pe clădirile aparţinând etnicilor unguri, bisericilor maghiare şi ale persoanelor juridice ungare.
Prin această Lege privind steagurile locale se urmăreşte de către Ungaria şi U.D.M.R., cu susţinerea P.S.D., P.N.L, U.N.P.R., P.C. şi P.P.D.D., introducerea ilegală a limbii ungare ca limbă oficială în România, cu încălcarea articolului 13 din Constituţia României, precum şi legalizarea denumirilor de localităţi şi judeţe din timpul ocupaţiei Ungariei.

Toţi parlamentarii au jurat să respecte Constituţia şi legile ţării, dar pentru încălcarea jurământului nu există nicio sancţiune. Articolul 1, alin.5 din Constituţia României prevede că: „În România, respectarea Constituţiei a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.” Articolul 13 din Constituţia României precizează că: „În România, limba oficială este limba română.”
Conform Constituţiei României, pe steagurile proprii ale unităţilor administrativ-teritoriale nu poate fi folosită decât Limba Română !!!
Se ştie că, denumirile unităţilor administrativ-teritoriale sunt stabilite prin lege. Încălcând Constituţia României şi legile în domeniu, Guvernul Adrian Năstase a atribuit ilegal, la cererea Ungariei şi U.D.M.R., denumiri din timpul ocupaţiei străine la peste 1.000 de localităţi din Ardeal, prin H.G.nr.1206/2001. Această Hotărâre a Guvernului Năstase a fost contrasemnată de miniştrii Octav Cozmâncă, Vasile Dîncu şi Răzvan Theodorescu. De fapt, în mod incredibil, dar adevărat şi cu încălcarea prevederilor legale, printr-o anexă cuprinzând Normele de aplicare a H.G.nr.1206/2001 s-a precizat, la art.4, alin.1, că „se va asigura inscripţionarea denumirii localităţii şi în limba maternă a cetăţenilor aparţinând minorităţii respective.” Ca urmare, s-a ajuns la farsa cu amplasarea aşa-ziselor indicatoare bilingve de localităţi, fără niciun temei constituţional. Nu pe bază de lege, ci printr-o anexă la H.G.nr.1206/2001 au fost maghiarizate ilegal numeroase denumiri de localităţi din Ardeal. În realitate nu s-a trecut la traducerea denumirii legale a unei localităţi în limba ungară, ci în mod ilegal s-a atribuit de către Guvernul Năstase denumirea localităţii respective din timpul ocupaţiei Ungariei. Acum, cei 42 de deputaţi P.S.D., susţinuţi de către aproape toţi parlamentarii, au căutat prin Legea Ponta a steagurilor locale să legalizeze şi să oficializeze, tot ilegal şi cu încălcarea gravă a Constituţiei, denumirile a peste 1.000 de localităţi din Ardeal avute în timpul ocupaţiei Ungariei, respectiv pentru satele, comunele, oraşele, municipiile şi judeţele unde peste 20% dintre locuitori sunt etnici unguri, care au solicitat şi au obţinut cu toţii cetăţenia Ungariei. Aceiaşi parlamentari şi P.S.D., în precedentele campanii pentru alegerile parlamentare, europarlamentare şi pentru Preşedintele României i-au „intoxicat” pe alegători cu solganul „Mândru că sunt român !”, iar acum se străduiesc să oficializeze ilegalităţile referitoare la denumirile localităţilor din timpul ocupaţiei Ungariei, şi să-i umilească pe români în România, în Grădina Maicii Domnului, unde aceştia i-au primit cu tradiţionala ospitalitate românească pe minoritarii aparţinând celor 18 etnii recunoscute legal în ţara noastră.

Mai concret, înţelegerea secretă dintre P.S.D. şi U.D.M.R. prevede că prin Legea privind arborarea steagurilor proprii de către unităţille administrativ-teritoriale se va crea cadru legal pentru ca steagul aşa-zisului ţinut secuiesc să poată fi pus şi văzut în peste 1.000 de localităţi din Ardeal. Practic, actuala Lege votată de Parlament, în 13 mai a.c., permite ca fiecare localitate în care sunt peste 20% etnici unguri să fie adoptat de către Consiliul local steagul aşa-zisului ţinut secuiesc pe care se reproduce stema localităţii şi se înscrie ilegal, cu încălcarea Constituţiei României, denumirea acesteia din timpul ocupaţiei Ungariei. Astfel, se respectă şi art.1, alin.3 din Lege care prevede că „Două sau mai multe unităţi administrativ-teritoriale nu pot avea steaguri identice.” Prin această stratagemă, toate Consiliile locale şi Consiliile judeţene Covasna, Harghita şi Mureş, vor putea aproba steagul aşa-zisului ţinut secuiesc, care nu va fi identic cu cel din alte localităţi sau alte judeţe, deoarece pe acel steag va apărea denumirea altei localităţi şi o altă stemă.
Un alt scop ascuns şi extrem de periculos al acestei Legi Ponta îl reprezintă crearea premiselor pentru declanşarea de conflicte interetnice în Ardeal.
Având în vedere că, prin Legea privind arborarea şi folosirea de către unităţile administrativ-teritoriale a steagurilor proprii se încalcă articolul 13 din Constituţia România şi se încearcă modificarea şi completarea acestuia cu limbile celor 18 minorităţi etnice din România, Vă solicit domnule Preşedinte al României ca, în baza jurământului dat în Parlament şi a atribuţiilor pe care le aveţi, să nu promulgaţi această Lege antiromânească şi antieuropeană.Este de dorit să le repetaţi parlamentarilor: „STOP ŞI DE LA CAPĂT!”, respectaţi limba oficială, Limba Română şi nu loviţi în demnitatea şi mândria românilor.
Dr.Gheorghe Funar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu