luni, 20 aprilie 2015

Capcana pentru bondarul asiatic

Despre
Capcana bondar asiatic
Exasperat de bondarul asiatic, care poate decima o stupina, un apicultor francez a tot cautat solutii de eradicare a acestuia si a gasit una despre care spune ca da rezultate. Capcana pentru bondarul asiatic poate fi facuta de catre oricine, cu ajutorul unei sticle din plastic. Astfel, se taie partea superioara a unei sticle din plastic, un pic mai jos de gatul sticlei si se intoarce inauntru. In sticla se pun, in cantitati egale, bere bruna, sirop de fructe rosii (francezul spune ca cel de afine este cel mai eficient) si vin alb. Atrasi de miros, bondarii intra in sticla si nu mai pot iesi. Albinele nu pot cadea in capcana, pentru ca sunt indepartate de vinul alb. Cele mai bune capcane se fac din sticlele de plastic care se subtiaza in capat, cum ar fi cele de apa minerala Borsec, la noi.
De asemnea, apicultorul francez recomanda folosirea acestei masuri de a miscora numarul bondarilor asiatici in lunile martie, aprilie, mai si in septembrie, octombrie. In aceste luni femelele sunt singure si ies sa caute mancare, a explicat francezul.
Alain Le Bruchec spune ca metoda are succes si ca unii apicultori arunca chiar si cate o sticla plina cu bondari in fiecare zi. Si chiar daca nu va duce la eradicarea bondarului asiatic, macar va scadea numarul. Mai mult, francezul a distribuit 1.000 de capcane pentru bondari asiatici in regiunea Bordeaux, unde ar fi in jur de 300 de cuiburi.
curademiere.ro - revista online de bun gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu