joi, 26 iunie 2014

Scad tarifele în roaming! Noile limite pentru trafic de date

Începând cu luna iulie intră în aplicare o nouă rundă de reduceri ale tarifelor în roaming, cele mai importante tăieri de preţuri vizând traficul de date, ieftinit cu peste 50% faţă de vechile tarife.
Astfel, românii care aleg să-şi petreacă vacanţele peste graniţă vor putea contracta pachete de internet pe mobil cu tarife în roaming ce nu pot depăşi pragul de 0.20 euro/MB, fără TVA. La un cost total de aproape 25 eurocenţi, tariful se apropie de nivelul convorbirilor de voce, taxate cu 19 eurocenţi pe minut. Apelurile primite vor fi taxate cu 5 eurocenţi pe minut, iar SMS-urile trimise în roaming cu 6 eurocenţi per mesaj.
Scad tarifele în roaming pentru convorbiri în Uniunea EuropeanaScad tarifele în roaming pentru convorbiri în Uniunea Europeana
Comparat cu tarifele actuale, reducerile sunt cuprinse între 20% şi 55%, reprezentând plafoanele maxime de tarifare permise. În practică, operatorii pot concura stabilind tarife şi mai atractive prin care să atragă clienţii rămaşi încă nehotărâţi.
Indiferent de tarifele percepute, utilizatorii care folosesc servicii de roaming pe durata călătoriilor în afara ţării primesc gratuit mesaje de avertizare (SMS, e-mail sau ferestre pop-up) cu rolul de a preveni încărcarea excesivă a facturii din cauza traficului de date efectuat.  Astfel, luând în considerare tariful maxim de 0.25 euro per MB praful prestabilit de avertizare este de 200MB (50 euro). Desigur, clienţii pot alege în prealabil alt prag de avertizare, sau ignora mesajele de avertizare suportând costurile aferente.
Utilizatorii care au serviciul de roaming activat, deşi încă se află în ţară, sunt îndrumaţi să selecteze manual reţeaua folosită pentru conectare din setările telefonului, schimbând opţiunea la conectare automată numai după trecerea graniţei în ţara vecină.
http://www.go4it.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu