joi, 26 iunie 2014

Care este temperatura din interiorul Pământului şi ce se întâmplă în momentul producerii cutremurelor. Cercetătorii vor afla necunoscutele

de O.P.   •   25 Iun 2014   •   07:42 Comenteaza
Care este temperatura din interiorul Pământului şi ce se întâmplă în momentul producerii cutremurelor. Cercetătorii vor afla necunoscutele  442
Un grup internațional de oameni de știință intenționează să foreze la 1,3 kilometri adâncime în zona deluroasă a Alpilor Sudici din Noua Zeelandă, în scopul de a înțelege modul în care se produc cutremurele, informează Xinhua.

Locul ales pe Falia Alpină, între placa tectonică australiană și cea a Pacificului, este considerat unul dintre cele mai bune din lume pentru studiul mecanismelor interioare ale delimitărilor unei falii majore, potrivit Institutului de Geologie și Științe Nucleare (GNS Science) din Noua Zeelandă.

Oameni de știință de la mai multe organizații din Noua Zeelanda, Canada, Franța, Germania, Japonia, Marea Britanie și SUA vor examina probele de rocă extrase, vor instala echipamente de monitorizare sensibile pentru a înregistra cutremurele de mică intensitate și vor măsura temperatura, presiunea și condițiile chimice.

Rupert Sutherland, de la GNS Science, co-lider al proiectului, a declarat că Falia Alpină, care este vizibilă din spațiul cosmic, se întinde pe aproximativ 650 km și se rupe în medie, la fiecare 330 ani, producând cutremure până la magnitudinea de 8 grade pe scara Richter.

"Falia Alpină economisește întreaga sa energie pentru o noua mare confruntare tectonică care are loc la fiecare câteva sute de ani. Între rupturile sale mari, energia rămâne blocată și produce cutremure minore", a spus Sutherland, citat de Xinhua.

 http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu