vineri, 16 mai 2014

Cum vor arăta România și America inundate de creșterea nivelului mării? (FOTO)


1 / 18 imagini
Un studiu publicat recent de NASA și de Universitatea din California arată că ghețarii din Vestul Antarcticii, din zona mării Amundsen, au intrat într-un proces ireversibil de topire. Potrivit specialiștilor, fenomenul va dura de la câteva decenii, până la câteva secole însă – indiferent de timpul scurs până la topirea totală a ghețarilor – efectele devastatoare vor fi aceleași: creșterea nivelului mărilor cu 1,2 până la 3,7 m.
Bazându-se pe aceste informații, un artist digital din Pittsburg, Nickolay Lamm, a imaginat cum vor arăta câteva metropole costiere americane după ce nivelul mărilor și oceanelor va crește cu peste 1 m. Expertul Bob Ward de la Centre for Climate Change Economics and Policy din cadrul London School of Economics and Political Science afirmă: „Cu toate că o creștere atât de mare a nivelului mărilor va avea loc de abia peste câteva secole, aceste imagini de impact poate vor ajuta publicul american, dar mai ales pe politicienii din SUA să conștientizeze adevărata scară a riscurilor provocate de schimbările climatice”. (în contextul în care SUA se numără printre țările care întreprind cele mai puține acțiuni pentru stoparea încălzirii globale).
Boston
b1 b2
San Francisco
c1 c2
San Diego
d1 d2
Los Angeles
e1 e2
Miami
f1 f2
Boston Harbor Hotel
g1
Jefferson Memorial, Washington DC
g2
San Francisco, Crissy Field
g3 g4
Campusul Universității Harvard
g5
Colegiul Militar din Carolina de Sud
g6
San Diego, Coronado Island
g7
În România, după topirea completă a ghețarilor din Vestul Antarcticii, Delta Dunării va disparea, fiind înghițită de Marea Neagră. De asemenea, majoritatea stațiunilor de pe litoralul românesc se vor afla sub ape, iar orașe precum Tulcea, Brăila și Galați vor ajunge insule în mijlocul unor lacuri și mlaștini.
Click pe hartă pentru zoom!
romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu