vineri, 28 februarie 2014

Ruperea USL înseamnă și trădarea românilor din Ardeal!


Ruperea USL înseamnă și trădarea românilor din Ardeal!
Cele două formațiuni ar fi putut capta un important bazin electoral: Ardealul. Dar, acum, amândouă partide vor pierde masiv din voturi. Și PSD care, în schimbul sprijinului oferit de UDMR, va intra în dizgrația electoratului prin readucerea acelui status de cvasimaghiarizare în Covasna, Harghita și Mureș, dar și PNL care poate fi privit, pe bună dreptate, ca principalul trădător al intereselor românilor. Și nu are sens să mai amintim trădările liberarilor în Istorie. Pentru că nu i-a interesat niciodată apărarea drepturilor românilor fiind, de fapt, închinați nu „motto”-ului pe care îl folosesc blasfemitor „Prin noi înșine!”, ci lozincii interesului familiei politice liberale „Pentru noi înșine!”.
Este adevărat, prin ruptura de acum, Crin Antonescu și-a salvat nu doar „unitatea” partidului, ci însăși formațiunea! Dar poate ar fi trebuit să accepte trădarea unor miniștri liberali; să riște piardă o frântură din partid, dar să țină cât mai mult de structura USL pentru a nu permite maghiarimii politice să ajungă la putere. Nu asta l-a interesat, însă! Nu apărarea românilor față de reîntoarcerea la butoane a pecinginii reprezentată de maghiarimea politică.
Din acest motiv, românii ardeleni nu mai trebuie să-și piardă timpul pentru a pune în balanță, în încercarea de a găsi un răspuns întrebării „Noi cu cine votăm?”, care dintre formațiuni a trădat mai puțin. PNL care ar fi trebuit să rămână în USL și guvern, să primească și bocanci în plexul politic până i s-ar fi înroșit mădularele, dar să nu plece, lăsând locul liber UDMR-ului?! Sau PSD care, prin concesiile pe care le va face maghiarimii politice, de la implantarea de prefecții la rearborarea cârpelor secuiști, vor repune pe cai mari grofii politici. Iar toate acestea se vor petrece acum, când abia ce începuse să se facă simțit un val de dreptate prin deciziile de eliminare a cârpelor secuiești de pe feluritele primării, abia începuseră românii să vadă o rază de speranță de sub ciuma urmașilor de grofi care le-au confiscat satele și pământurile… Iar proiectele lui Dra(c)gnea se vor scurge ca picurii de otravă peste pământurilor noastre, reîncepând sarabanda descentralizării culturale ca pârghie de dezmembrare a simbolurilor naționale.
Și trăim iarăși vremuri de restriște. Istoria ne este împachetată și dusă cât mai departe de ochii copiilor noștri. Patrimoniul ne este sigilat, chipurile pentru a-l proteja (dar de cine, de cunoașterea tinerelor generații?), încuiat în „arhive”. Un destin tragic, aidoma aceluia pe care l-a avut Tezaurul României este pe cale a se repeta. Arhive întregi dispar pentru că nu mai au loc în clădirile restituite…
Și nu trebuie să ne surprindă faptul că, în Ardeal, cele două formațiuni vor începe de acum campanii electorale prin felurite șiretlicuri „subliminale”. De altfel, PSD a început procesul de recuperare a procentelor datorate trădărilor sale, afisând panouri care poate se potrivesc la București. Panouri cu sumele pe care Guvernul României le alocă pentru felurite proiecte („Guvernul susţine Autostrada Transilvania prin alocarea, în 2014, a 55 de milioane de euro pentru acest obiectiv”). Și, în curând, probabil, și PNL își va începe ofensiva pentru electoratul transilvănean.
Ardelenii nu mai trebuie însă să se lase păcăliți! De aceea, trebuie să identifice rapid o alternativă. Care poate veni dinspre mișcările naționaliste care pot gira candidații potriviți, ca independenți, pentru europarlamentare. Pentru că timpul este prea scurt pentru a mai structura un partid al naționaliștilor. Dar acesta se poate configura după europarlamentare.
Și trebuie făcut acest pas nu doar pentru ziua de mâine, ci pentru viitor. Căci asistăm la o destructurare a eșichierului politic. Partidele mici au fost îndepărtate prin fel și fel de tertipuri (liste neactualizate ori nedepuse la timp, dar și scandaluri de dezbinare), iar în eșalonul partidelor „mari” se pregătește, de fapt, o configuarare bilaterală. Un pol pe stânga și un pol de dreapta.
Aici „joacă” acum și PNL… Dacă i se va oferi o pozitie centrală va migra spre „polul” din jurul mișcării populare de pe dreapta eșichierului, dacă nu, după europarlamentare, va face o noua uniune de tip USL, dar cu USD. Totul depinde de cât de „franjurit” va ieși după europarlamentare. Iar de cât de „zdrobite” vor ieși PSD și PNL din europarlamentare depinde doar de români!
Oricum, prin trădarea de acum, cele două formațiuni mai ratează un bazin electoral. Diaspora. E drept, din această perspectivă, PNL are cel mai mult de pierdut. Pentru că PSD a dus oricum o politică prin care s-a îndepărtat de Diaspora (prin politicile duse de Departamentul pentru români, care a alocat banii, dar nu au ajuns acolo unde trebuie, cât și prin promovarea unor șiretlicuri electorale, de dublă înregistrare a votanților, pentru a le îngreuna accesul la vot). PNL, însă, ar fi putut plusa… Ba, poate se gândește că încă are un „as” în mânecă, bazându-se pe faptul că Diaspora reprezintă un bazin electoral rupt de masa votanților din țară, mai ales de cea din Ardeal. Și nu-i poate atinge mâna lungă a disprețului celor ce au fost trădați.
Dar, oare, așa va fi?!
Cezar Adonis Mihalache – Ziarul Natiunea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu