vineri, 28 februarie 2014

Ce se întâmplă în închisorile din România, după ce uşile de fier se închid. MĂRTURIA unui fost deţinut: "Gardienii fac LEGEA"

de O.P.   •   28 Feb 2014   •   05:38 Comenteaza
 Un deţinut care a stat închis în mai multe penitenciare din ţară şi soţia acestuia au dezvăluit cum sunt introduse telefoane şi alte obiecte interzise în penitenciarul Colibaşi. Bărbatul a făcut aceste dezvăluiri după ce a fost agresat de multe ori în închisoare chiar de gardieni.

Reclamaţiile făcute autorităţilor au rămas, însă, fără răspuns. Mai mult, gardieni ar fi continuat să îl tortureze pe deţinut pentru că a vorbit. Şi jurnalista care le-a publicat povestea a fost ameninţată, iar deţinutul mutat într-o altă închisoare.

Cristian Chira a fost condamnat în 2003 pentru tâlhărie. A smuls ceasul unui taximetrist, l-a ameninţat cu un cuţit şi i-a luat banii încasaţi în ziua respectivă. Îndată ce porţile penitenciarului s-au deschis, cei doi soţi susţin că s-a dezlănţuit iadul.



O parte dintre gardienii pe care deţinutul îi acuză de abuz, susţin surse apropiate anchetei, sunt printre angajaţii de la Penitenciarul Colibaşi arestaţi de DIICOT Piteşti. Un kilogram de heroină a trecut într-un an dincolo de gratiile închisorii de la Colibaşi direct în celulele deţinuţilor.

Timp de aproape doi ani de zile, Chira Cristian a fost închis la Colibaşi.

Marcela şi Cristian Chira au făcut întreaga schemă a reţelei de gardieni care introducea obiecte interzise în Penitenciarul Colibaşi. Mărturiile lor au rămas fără rezultat.

Procurorii DIICOT au reţinut 10 gardieni suspectaţi că au introdus droguri în penitenciar. Chira Cristian este închis acum la Penitenciarul Giurgiu. A schimbat închisoare după închisoare, doar pentru a scăpa de abuzurile la care a fost supus, susţine soţia acestuia. Şi jurnalista care a făcut publice numele gardienilor acuzaţi de Chira a fost ameninţată. 

http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu