marți, 28 ianuarie 2014

Manchineel - Cel mai toxic copac din lume (Video)

vineri, 11:00

Poartă numele de Manchineel şi provine din emisfera vestică. Este cunoscut şi sub titulatura de cel mai otrăvitor copac din lume.


Manchineel - Cel mai toxic copac din lume  (Video)

Manchineel creşte în zone precum Florida, Caraibe, Bahamas, şi poartă ca marcaj o bandă roşie de avertisment. Trecătorii sunt rugaţi să nu se apropie de el sau să se aşeze sub el.


Copacul are fructe gen mere dar de dimensiuni mai mici. Şi acestea nu sunt comestibile, în caz contrar drumul spre spital este o certitudine.
Se spune că Cristofor Colum l-ar fi denumit "micul măr otrăvitor", deşi nu fructul este cea mai toxică parte a copacului.

otravitor
Manchineel are o sevă lăptoasă, albă, care este otrăvitoare şi caustică. O singură picătură pe piele poate cauza arsuri, dermatită sau umflături.
Cei care au ales să se adăpostească de ploaie sub copacul toxic au aflat pe pielea lor ce putere are.

Nu doar merele şi seva copacului sunt periculoase, ci şi scoarţa lui. Prin ardere, aceasta produce un fum ce poate duce la orbire. Avertizarea este recomandată şi în cazul frunzelor. Manchineel este fruntaş în Cartea Recordurilor la capitolul cel mai periculos copac din lume.

otravitor
Cei care nu au ştiut ce fel de copac este au simţit pişcături pe limbă imediat după ce au gustat din fruct, după care au simţit cum începe să îi ardă din ce în ce mai tare şi cum gâtul li se sugrumă. În următoarele două ore de la ingerare, simptomele se acutizează, nu mai poţi înghiţi nimic şi ai dureri groaznice în gât. Laptele este unul dintre alimentele care pot diminua efectele nocive, dar pe parcursul a peste şapte ore.
http://www.apropo.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu