joi, 15 august 2013

Să-i cunoaştem pe "Veteranii Marinei" - Cei care au scris istoria marinei militare iar în perioada comunismului au fost trimişi în lagăre


de A.M.P   •   15 Aug 2013   •   07:29 Comenteaza




Au scris istoria marinei militare însă în perioada comunismului au fost trimişi în lagăre şi închisori. După 1990, autorităţile au încercat să îi reabiliteze pe veteranii din marina militară, iar anul acesta, în premieră, va fi lansată şi o carte în cinstea lor.

Întreaga poveste o puteţi afla răsfoind Veteranii marinei.

 Cartea semnată de muzeograful Mariana Păvăloiu şi jurnalistul Bogdan Dinu incununeaza o munca de 15 ani.

"Este o carte scrisă în mulţi ani şi este o premiera pentru că pe măsură ce acţiunile se derulau, ele erau consemnate în revista academiei navale şi lua fiinţă un muzeu", a povestit dr. Mariana Pavaloiu, muzeograf Academia Navala Mircea cel Batran

"Nu e o lucrare de istorie, nu veţi găsi liste cu sute, mii de oameni. Este povestea fabuloasa a unui grup de marinari care în Bucureşitul postrevoluţionar au reuşit să se readune să dea chemare unei dragoste de marina", a afirmat jurnalistul Bogdan Dinu.

Personajele principale ale cartii sunt veteranii marinei, oameni care au facut şcoala navală, au intrat în război şi au fost trecuţi forţat în rezerva ori întemniţaţi.

Cartea Veteranii Marinei va fi lansata de Ziua Marinei Române la Constanţa, atât în variantă print cât şi copie digitală.

http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu