joi, 15 august 2013

Ponta vrea să taie prin ordonanţă pensiile torţionarilor. "Dacă am un suport juridic de la Parchet, nu aştept o hotărâre judecătorească. Îmi asum riscul"

de Clarice DINU, Anca SIMINA Publicat la: 13.08.2013 22:39 Ultima actualizare: 14.08.2013 09:46
Premierul Victor Ponta susţine că îşi va asuma tăierea, prin ordonanţă de urgenţă, a pensiilor torţionarilor din închisorile comuniste, singura condiţie fiind ca Parchetul General să-i ofere "un minim suport juridic".
"Ceea ce face Parchetul, reluând dosarele, e foarte bine. În măsura în care, pe baza unor constatări ale Parchetului, pot să intervin legislativ, imediat, prin ordonanţă de urgenţă, o să reglementez acest lucru. Am nevoie însă de o constatare juridica, nu aştept o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, dar de un suport juridic minim am nevoie. Îmi asum riscul să mă dea în judecată după aia. Dacă se putea pe nimic, dădeam ordonanţa mâine", a declarat Ponta la RTV.
Torţionarul Alexandru Vişinescu, fost comandant al închisorii Râmnicu Sărat, unde a murit liderul ţărănist Ion Mihalache, şi au fost închişi Corneliu Coposu şi Ion Diaconescu, are o pensie de aproape 4.000 de lei, potrivit propriilor declaraţii.
Întrebat ce ce politicienii nu au tranşat acest subiect mai devreme, premierul a fost ironic. "De ce nu s-a făcut în 24 de ani? O să ne spună domnul Băsescu pe Muntele Găina. Şi domnul Băsescu a fost securist, are o simpatie pentru personaje ca Vişinescu", a comentat el.
În acest context, premierul a susţinut şi că Ministerul Justiţiei are finalizat un proiect de lege prin care magistraţilor condamnaţi să li se taie pensiile. Măsura nu va fi luată însă prin ordonanţă de urgenţă, ci va fi un proiect de lege trimis parlamentarilor pentru dezbatere şi decizie.
IICCMER a depus o plângere penală la Parchet pe numele lui Vişinescu în care îl acuză de omor deosebit de grav.
http://www.gandul.info/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu