vineri, 2 august 2013

Guvernele abuzează de reţelele sociale pentru a obţine informaţii private
Guvernele abuzează de reţelele sociale pentru a obţine informaţii private
Reţeaua socială Twitter a anunţat miercuri că solicitările guvernelor din întreaga lume privind informaţii despre utilizatorii săi au crescut cu 40% în prima jumătate a acestui an, trei sferturi dintre aceste cereri provenind de la autorităţile americane, informează joi Reuters și AFP.
Guvernele au formulat în total 1.157 de cereri de informaţii privind conturi de Twitter, 78% provenind din Statele Unite, potrivit unui raport despre transparenţă publicat de reţeaua socială. Twitter a anunţat că în 67% din cazuri a pus la dispoziţia autorităţilor americane informaţiile cerute.
Numărul cererilor din partea guvernelor s-a aflat în creștere în toate cele trei rapoarte privind transparenţa publicate de Twitter de la începutul anului trecut, a precizat reţeaua socială. Numărul acestora a fost de 849 în primul semestru al anului 2012 și de 1.009 în al doilea semestru al aceluiași an.
 

 

În prima jumătate a anului 2013, Japonia rămâne a doua pe lista ţărilor care au solicitat cele mai multe informaţii despre utilizatorii site-ului, reprezentând 8% din totalul cererilor.

Reţeaua socială, cu sediul în San Francisco, California (vest), a afirmat că cererile au fost în general legate de anchete penale, precizând că legea îi interzice să dezvăluie conţinutul informaţiilor solicitate de autorităţi.


Autor: Capital
Sursa: www.capital.ro  Joi, 1 August 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu