joi, 30 mai 2013

Celulele stem, stocate gratuit, pot salva toţi membrii familiei
Joi, 30 Mai 2013, 11:28
50 vizite - 0 comentarii
click pe poza: FOTO (1)


Programul Cryo-Save, implementat şi în România de câţiva ani, oferă familiilor posibilitatea de a stoca, la naştere, celule stem recoltate din sângele şi ţesutul cordonului ombilical. După admiterea în program, tot serviciul este oferit gratuit de Cryo-Save.

Pentru a fi admis în acest program trebuie ca un membru de familie (frate, soră, mamă, tată) al nou-născutului să fie deja diagnosticat, în mod oficial, cu o boală ce poate fi tratată cu celule stem şi să fi contactat un medic specialist oncolog/hematolog care să fie de acord să completeze formularul de recomandare a tratamentului.

Ce acoperă
"Cost-Free Family Donation" acoperă întregul proces pentru ca transplantul să aibă loc: analizele specifice HLA din probă pentru a confirma că aceasta este compatibilă cu pacientul care trebuie tratat şi coordonarea şi transportul probei de la Banca Cryo-Save din Belgia la spitalul unde se va desfăşura tratamentul.

Cine poate fi inclus în program
"Pentru ca o familie să fie înscrisă în program, un membru - mamă, tată, frate, soră cu viitorul copil - trebuie să fie diagnosticat oficial cu o boală care se poate trata cu celule stem recoltate la naştere din cordonul ombilical. El trebuie să fie rudă de gradul întâi cu copilul donator pentru a avea şanse reale ca probele să fie compatibile, dar are nevoie şi de opinia unui specialist oncolog sau hematolog care îi recomandă un tratament cu celule stem. Medicul va completa formularul-tip de recomandare şi va anexa dovezi referitoare la analize. După ce dosarul este aprobat, familia va semna un contract de servicii cu Cryo-Save şi va primi, gratuit, kitul de recoltare personalizat", explică dr. Roxana Măcrin, general manager al filialei Cryo-Save din România.

Paşii de urmat după naştere
După ce familia primeşte kitul şi după ce probele sunt recoltate imediat după naştere, kitul este pregătit, în aceeaşi zi, pentru transportul către Banca Cryo-Save Belgia. Când acesta ajunge la bancă, se verifică documentele probelor şi se fac analizele de laborator care verifică toţi parametrii necesari pentru ca proba să fie stocată cu succes. Urmează procesarea probelor cu extragerea şi identificarea de celule stem şi crioconservarea lor, apoi stocarea.

"Dacă probele sunt compatibile, vom coordona întregul proces de la transportul probei din banca noastră până la spitalul unde are loc tratamentul." - Dr. Roxana Măcrin
75 de boli pot fi tratate cu celule stem recoltate din cordonul ombilical.

Taguri:   celule stem,  stocare gratuita,  
Autor:    Ziarul ring
Sursa:   www.ziarulring.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu