joi, 30 mai 2013

Ministerul Sănătăţii: Legislaţia nu interzice transportul bolnavilor nedeplasabili la domiciliu cu ambulanţa
Joi, 30 Mai 2013, 18:06
116 vizite - 0 comentarii

click pe poza: FOTO (1)


Ministerul Sănătăţii arată că legislaţia nu interzice transportul bolnavilor nedeplasabili la domiciliul acestora cu ambulanţa, iar directorul medical al Ambulanţei Dolj, care a refuzat transportul unei femei bolnave de cancer, în fază terminală, şi-a dat demisia în urma controlului făcut de DSP.
"Astăzi, 30 mai 2013, medicului Stănculescu Iulica i-a încetat contractul de administrare pentru funcţia de director medical interimar din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean DOLJ, la solicitarea acesteia. Decizia a fost luată după verificările efectuate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, la cererea conducerii Ministerului Sănătăţii", se arată într-un comunicat de presă al MS.
Doctorul Iulia Stănculescu a refuzat transportarea cu ambulanţa a unei femei bolnave de cancer, în fază terminală, de la Spitalul de Urgenţă din Craiova la locuinţa acesteia din Constanţa, invocând că pacienta nu era un caz de urgenţă, iar potrivit legii, nicio ambulanţă nu transportă pacienţii acasă, la externare.
În urma acestui refuz, şeful Clinicii de Oncologie Craiova, Florinel Bădulescu, la care femeia a fost adusă de familie pentru a fi tratată, a spus că este "inuman" ca o lege să interzică ambulanţelor de stat să transporte bolnavii de cancer în fază terminală de la spital acasă, precizând că este al doilea caz de acest fel cu care se confruntă de la începutul anului.
Ministerul Sănătăţii a arătat, în comunicatul citat, că transportul bolnavilor nedeplasabili la domiciliile acestora nu este interzis de legislaţia în vigoare.
Joi dimineaţă, directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Dolj, Iulia Stănculescu, şi-a înaintat cererea de demisie, care a fost acceptată de managerul instituţiei.
"Directorul medical şi-a înaintat demisia. Aş dori să îmi cer scuze familiei pacientei respective pentru situaţia care s-a creat. Nu cred că a fost vorba despre rea-intenţie, ci mai mult despre o lipsă de comunicare între directorul medical care a demisionat şi medical curant", a declarat Cristian Gângioveanu, directorul Serviciului de Ambulanţă Dolj.
O femeie în vârstă de 41 de ani a fost adusă, duminică, cu ambulanţa, de la Constanţa la Spitalul de Urgenţă din Craiova, pentru a fi tratată de medicul Florinel Bădulescu, şef al Clinicii de Oncologie.
Starea femeii s-a înrăutăţit însă, astfel că medicii au anunţat familia că nu se mai poate face nimic pentru a o salva. În aceste condiţii, familia a cerut ca pacienta să fie externată pentru a-şi petrece ultimele zile acasă.
"Se pare că este o recidivă de la o operaţie din 2007. Era ultima noastră şansă la Craiova, domnul profesor era ultimul care ne putea ajuta...trebuia încercat", a spus Viorica Bercea, sora pacientei.
Familia pacientei a solicitat o salvare de la Serviciul de Ambulanţă Dolj pentru a o transporta pe femeie la Constanţa, în condiţiile în care aceasta are nevoie de perfuzii, însă i s-a refuzat acest lucru, fiind invocată legea.
Citeste aici continuarea

Taguri:   ambulanta,  lege,  transport bolnavi,  
Autor:    MediafaxSursa:   www.mediafax.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu