miercuri, 3 aprilie 2013

VIDEO: Declaraţia unui expert în cibernetică: Smartphone-urile sunt dispozitive de SPIONAJ

Publicat la: 02.04.2013 19:00 Ultima actualizare: 02.04.2013 21:23

Un expert în securitate cibernetică din SUA este convins că smartphone-urile reprezintă dispozitive concepute pentru spionaj şi, în consecinţă, nu deţine un astfel de gadget, scrie Business Insider.
Justin Cappos, asistent universitar la Universitatea din New York, are o explicaţie cât se poate de logică. „Dacă te-ai putea întoarce în anii '80 şi te-ai duce la FBI să-i întrebi ce dispozitiv ar vrea pentru a spiona pe cineva, ţi-ar spune că trebuie să aibă GPS, microfon, cameră foto şi video. Practic, smartphone-ul este un dispozitiv ideal pentru spionaj”, spune Cappos.
Nasir Memon, un alt expert cibernetic de la Universitatea din New York, are un telefon mobil, dar spune că e conştient de riscurile deţinerii unui astfel de dispozitiv. „Am devenit dependenţi de tehnologie şi de informare 24 de ore din 24. Dar când primeşti lucruri gratis (n.r. aplicaţii preinstalate), acest lucru se întâmplă cu un scop. Utilizatorii de obicei spun 'da' la orice cerinţă de instalare a aplicaţiilor, pentru că vor să le folosească”, explică Memon.
Cappos spune că, spre exemplu, jocul gratuit Bejeweled 2 cere utilizatorului permisiunea să trimită SMS-uri, să citească lista de contacte şi să utilizeze microfonul, deşi aceste lucururi nu au nicio legătură cu jocul în sine. „La un moment dat, vor să facă bani de pe urma datelor la care tu le dai acces”, e convins Cappos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu