miercuri, 3 aprilie 2013

Cum va fi România implicată în cea mai MARE TRANZACŢIE din istorie: AT&T şi Verizon ar putea face o ofertă pentru preluarea grupului Vodafone, evaluat la 245 mld.dolari

de Vlad Popescu Publicat la: 02.04.2013 15:46 Ultima actualizare: 02.04.2013 22:14
Gigantul american AT&T, cel mai mare operator de telefonie din Statele Unite ale Americii, ar putea deveni proprietarul operaţiunilor Vodafone din afara SUA, inclusiv din România, în urma unei tranzacţii gigant, cu o valoare de 245 de miliarde de dolari, în care ar urma să fie implicat şi grupul Verizon Communication, scriu Bloomberg şi Financial Times, citând surse familiare acestor discuţii.
Acţiunile Vodafone au urcat cu peste 6% pe bursa de la Londra după apariţia informaţiilor.
La începutul lunii martie, Bloomberg a scris că Verizon discută cu Vodafone preluarea controlului total al operatorului deţinut în comun în SUA. Discuţiile au luat în calcul şi posibilitatea unei fuziuni între Verizon şi Vodafone. În acest scenariu, Verizon ar fi urmat să păstreze doar acţiunile Vodafone la operatorul Verizon Wireless şi să vândă  restul  operaţiunilor Vodafone, din ţări precum România, companiei AT&T.
Vodafone este în România al doilea jucător pe piaţa de telefonie mobilă şi a avut anul trecut venituri din servicii de aproximativ 730 de milioane de euro. Vodafone are în România peste 8 milioane de clienţi.
Operatorul american de telecomunicaţii Verizon Wireless este deţinut de Verizon Communications şi Vodafone.
Verizon Communications şi AT&T lucrează de ceva timp la o ofertă pentru Vodafone, potrivit blogului FT, care citează "surse de obicei de încredere".
Companiile ar urma să propună un preţ de 260 pence (3,95 dolari) pe acţiune, evaluând grupul la 245 miliarde de dolari. După creştererea de marţi, acţiunile Vodafone sunt cotate la aproximativ 195 pence pe bursa de la Londra.
Verizon Communications încearcă să rezolve în acest an situaţia parteneriatului cu Vodafone la Verizon Wireless, sperând să preia controlul total asupra operatorului american.
Potrivit analiştilor, participaţia de 45% deţinută de Vodafone la Verizon Wireless este evaluată la aproximativ 115 miliarde de dolari.
Surse apropiate situaţiei au afirmat în luna martie pentru Bloomberg că Verizon a luat în calcul inclusiv o fuziune cu Vodafone. Analiştii speculează că, dacă o astfel de tranzacţie s-ar materializa, Verizon ar putea valorifica ulterior activele internaţionale ale Vodafone prin vânzarea către AT&T.
Contactat de Bloomberg, purtătorul de cuvânt al Vodafone Matt Morgan a refuzat să comenteze informaţiile publicate pe blogul FT. Purtătorul de cuvânt al Verizon Wireless Torod Neptune nu a putut fi contactat, iar reprezentanţii AT&T la Londra au refuzat să comenteze.                                                                       sursa; gandul.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu