miercuri, 3 aprilie 2013

Cum afli dacă ai telefonul VIRUSAT

ieri, 17:16 Autor: Cătălina Butan
Utilizatorii de smartphone-uri cu sistem de operarare Android sunt tot mai expuşi la viruşi pe măsură ce rata de creştere a acestora este din ce în mai mare. Deşi atacatorii încearcă tot mai mult să rămână nedetectaţi, există câteva dovezi care pot indica un telefon infectat, potrivit specialiştilor Bitdefender, liderul pieţei româneşti de soluţii antivirus.
Cele mai importante semne ale unui telefon cu Android virusat sunt facturile telefonice mai mari, traficul de date crescut, durata de viaţă scurtă a bateriei, scăderea performanţei terminalului şi întreruperi ale convorbirilor telefonice.
Un telefon cu Android virusat poate trimite sms-uri la numere cu suprataxă, costurile utilizatorilor cu facturile telefonice devenind mult mai mari. Viruşii pot de asemenea descărca date personale din telefonul utilizatorilor, lucru ce duce la un trafic de date crescut. Prin setarea unui volum de trafic minim, utilizatorii pot depista însă dacă terminalul este infectat cu un virus, în urma analizei facturii aferente planului de date.
Viruşii pot cauza probleme şi în ceea ce priveşte performanţa smartphone-lui, întrucât vor încerca să citească, scrie sau să redirecţioneze date din terminal.
O metodă eficientă de depistarea a viruşilor poate fi în acest sens verificarea memoriei RAM sau a procesorului telefonului.

Consumul neobişnuit de ridicat al bateriei şi apelurile întrerupte sunt alte semne care ar putea indica existenţa viruşilor pe dispozitivele mobile.
Intră în comunitatea Facebook Ziarul Financiar, locul unde ziarul vorbeşte cu tine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu