vineri, 5 aprilie 2013

Smartphone-ul - telecomanda care ne va controla viața

L.D. | 04 Apr 2013, 21:12
Smartphone-ul - telecomanda care ne va controla viața
Foto: salon.com
Evoluţia tehnologică din ultimii ani cumulată cu avansurile în domeniul invenţiilor mobile, precum smartphone-urile sau tabletele, ar putea duce la revoluţionarea felului în care oamenii îşi vor trăi viaţa în fiecare zi. În viitor tehnologia va permite populaţiei să îşi folosească maşinile personale sau să meargă la shopping doar prin intermediul atingerii unui singur buton, scrie Mediafax.

Sarcina de a merge la cumpărături s-ar putea să se transforme pe parcurusul următorilor ani, tehnologia urmând să permită celor intersaţi să poată se se uite în frigider, fără a deschide uşa acestuia, pentru a observa ce alimente le lipsesc, notează CNN.

Mai exact, cu ajutorul telefoanelor inteligente sau a tabletelor, sarcinile de zi cu zi vor deveni lucruri banale cu aplicaţii specializate pentru fiecare în parte.

Schimbatul posturilor la televizor sau momentul deşteptării de dimineaţă ar putea fi alte două sarcini ce pot fi efectuate prin gadgeturile de care am ajuns să depindem.

 "Smartphone-urile vor ajunge să fie de fapt nişte telecomenzi ale vieţilor noastre care vor controla absolut tot ceea ce facem. Indiferent că avem ceva de făcut în casă, că avem de rezolvat anumite aspecte financiare, smartphone-urile vor fi de fapt cele care vor face totul pentru noi", susţine Charles Golvin, analist în cadrul Forrester Research.

Potrivit Transparecy Market Research, sectorul automatizării cu gadgeturi în domeniul casnic va cunoaşte o creştere semnificativă, având şanse să ajungă în 2018 la o valoare de piaţă de 48 de miliarde de dolari, în condiţiile în care în momentul de faţă se află în apropierea cifrei de 11 miliarde de dolari.

"De fapt vorbim despre lucruri care pot fi controlate cu ajutorul tehnologiei, iar asta deschide de fapt o nouă piaţă, o nouă industrie", a declarat, potrivit sursei citate, Jonathan Collins din cadrul ABI Research.
sursa; antena3.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu