vineri, 14 decembrie 2012

Unde ajungem după moarte? Iată ce spun oamenii de ştiinţă!

Nimeni nu ştie unde ajunge sufletul după moarte şi milioane de oameni se întrebă zilnic ce se va întâmpla cu ei când organismul va muri. Mii de oameni de ştiinţă au încercat să răspundă la cea mai grea întrebare: "Unde ajungem după moarte?".

Conform oamenilor de ştiinţă de la universităţile din Edinburgh şi Cambridge, senzaţiile asociate cu experienţele din aproapierea morţii nu sunt altceva decât încercarea creierului de a aplica un sens procesului morţii.

Dar ce e cu lumina puternică pe care mulţi aflaţi în pragul morţii susţin că au văzut-o? "Este probabil produsă de moartea celulelor pe care le folosim pentru a procesa lumina percepută de ochi şi decodificată în imagini", a explicat medicul Caroline Watt pentru Daily Mail.

Aceasta a adăugat: "Cea mai probabilă explicaţie este că nu călătoreşti într-un tărâm spiritual, ci pur şi simpu creierul încearcă să îşi explice experienţa neobişnuită prin care trece".

Profesorul de neurologie Kevin Nelson, de la Universitatea din Kentucky a vorbit şi el într-o lucrare despre lumina puternică de la capătul tunelului: "Poate avea două surse diferite: fie e ambientală - lumina dintr-o cameră de spital, fie e internă, existând doar în creier. Iar sentimentul de beatitudine ar putea fi explicat prin faptul că, în moment de criză, corpul elimină o serie de substanţe chimice care provoacă un senzaţia de relaxare şi fericire".

Ce spune doctrina ortodoxă?

Însoţit de îngerul păzitor de la botez, sufletul persoanei decedate va merge înaintea lui Dumnezeu unde va fi judecat pentru faptele bune şi cele rele pe care le-a făcut pe Pâmânt. În funcţie de cum e înclinată balanţa, sufletul va merge în Rai sau în Iad.
Sursă: evz.ro

Mai mult: Unde ajungem după moarte? Iată ce spun oamenii de ştiinţă! - Stiri externe | Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu