duminică, 20 mai 2012

Au învins tsunami, dar au zilele numărate. Savanții susțin că Japonia va dispărea

Au învins tsunami, dar au zilele numărate. Savanții susțin că Japonia va dispărea

După ce a fost lovită de Tsunami, Japonia se află în alertă maximă, pentru că, se pare, se confruntă cu o problemă majoră. Specialiștii susțin că japonezii ar putea să dispară ca națiune în 1.000 de ani din cauza natalității din ce în ce mai scăzută.
Savanții avertizează asupra faptului că în ritmul actual, în 1.000 de ani, în Japonia nu se va mai naște niciun copil. Data pe care aceștia o estimează ca fiind sfârșitul este 5 mai 3011.

"Dacă declinul ratei continuă, pe 5 mai 3011 vom organiza sărbătoarea de Ziua Copilului doar pentru un copil. Dar după 100 de secunde nu ar mai rămâne niciun copil. Tendința de dispariție a populației a apărut în 1975, când a scăzut fertilitatea", a declarat Hiroshi Yoshida, profesor la Universitatea Tohoku, potrivit The Times of India. Specialistul atrage atenția asupra faptului că autoritățile trebuie să ia urgent măsuri pentru a preveni acest dezastru.

Autoritățile japoneze estimează că rata natalității va fi de 1,35 copii pentru fiecare femeie in 50 de ani și, în timp ce în Japonia se nasc din ce în ce mai puțini copii, numărul populației îmbătrânite crește. Imbătrânirea populației ridică serioase probleme pentru că scade dramatic numărul persoanelor aflate în câmpul muncii, în timp ce cel al pensionarilor crește.

Mai mult: Au învins tsunami, dar au zilele numărate. Savanții susțin că Japonia va dispărea - Stiri externe | Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu