duminică, 20 mai 2012

GALERIE FOTO. Zece dintre cele mai frumoase grădini din lume

GALERIE FOTO. Zece dintre cele mai frumoase grădini din lume

de Marian Floranescu Postat la: 15.05.2012 09:15 Ultima actualizare: 15.05.2012 14:07

Business Insider a realizat o selecţie a unora dintre cele mai frumoase grădini din lume, renumite pentru "comorile" pe care le adăpostesc.
Grădina Britzer, Berlin, Germania
Inaugurată în anul 1985, grădina adăposteşte întinderi impresionante de flori, de la narcise la trandafiri. Aici are loc în fiecare an, în perioada aprilie-mai, festivalul lalelelor.
Grădinile din jurul templului Diagoji, Kyoto, Japonia
Grădinile de aici sunt celebre pentru cireşii care înfloresc între martie şi aprilie. Templul a fost construit în timpul perioadei ’’Heian’’(o perioadă din istoria Japoniei cuprinsă între anii 794-1185), în cinstea împăratului Daigo. În prezent, templul face parte din patrimoniul Unesco.
Grădina Botanică din Brooklyn, New York, SUA
Grădina este cunoscută în întreaga lume datorită colecţiei sale impresionate de flori. Principalele sale atracţii sunt aleile mărginite cu cireşi, grădinile cu trandafiri şi grădinile amenajate în stil japonez.
Grădina Generalife, Granada, Spania
Grădina a fost construită în secolul 13 în cinstea regilor din Granada şi face parte din ansamblul arhitectural Al Alhambra. În prezent, aici se găsesc unele dintre cele mai fotografiate fântâni şi spaţii verzi din Europa.
Grădinile Tresco Abbey, Insulele Scilly, Marea Britanie
Aici se găsesc specii de flori din peste 80 de ţări din întreaga lume, care înfloresc chiar şi în timpul lunilor de iarnă.
Grădina cu trandafiri din Bamberg, Germania
Grădina, înconjurată de tei, are o fântână arteziană în centru şi adăposteşte peste 4 500 de trandafiri.
Grădinile Allegri Arvedi Villa, Grezzana, Italia
Situate la baza unui deal din nord-estul Italiei, grădinile înconjoară oraşul Villa Arvedo, o localitate ce datează din secolul 17.
Grădinile din jurul Castelului Versailles, Franţa
Grădinile au fost proiectate în secolul 17, la dorinţa regelui Ludovic al XIV-lea. Conducătorul proiectului, André Le Nôtre, a avut nevoie de aproape 40 de ani pentru a finaliza lucrarea.
Grădina Botanică din San Diego, California, SUA
Grădina este dispusă pe o suprafaţă de 150 de mii de metri pătraţi şi este alcătuită din15 grădini mai mici, ce reprezintă 15 regiuni geografice diferite, printre care Australia, Hawaii, zona Mării Mediteraneene sau Madagascar. Aici se găsesc mai multe plante pe cale de dispariţie, cum ar fi bambusul, planta aloe sau planta agave.
Grădina de la Atocha Station, Madrid, Spania
Situată în interiorul celei mai mari gări din Madrid, grădina conţine peste 500 de specii de plante din întreaga lume.

Intră în comunitatea Facebook Gândul, locul unde ziarul vorbeşte cu tine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu