marți, 26 aprilie 2011

Cum să-ţi protejezi CONTUL de GMAIL de hackeri

Cum să-ţi protejezi CONTUL de GMAIL de hackeri

de Alexandra PELE Postat la: 25.04.2011 10:00 Ultima actualizare: 25.04.2011 13:00
Mai multe conturi de Gmail au fost sparte în ultima perioadă, scrie publicaţia britanică The Guardian, care corelează numărul mare de adrese de e-mail compromise de un incident de la sfârşitul anului trecut când paginile web ale unui grup de media online au fost sparte şi peste un milion şi jumătate de date de autentificare au fost făcute publice.
Mai multe conturi de Gmail au fost sparte în ultima perioadă, scrie publicaţie britanică The Guardian, care corelează numărul mare de adrese de e-mail compromise de un incident de la sfârşitul anului trecut când paginile web ale unui grup de media online au fost sparte şi peste un milion şi jumătate de date de autentificare au fost făcute publice.
Un grup de hackeri a spart reţeaua de servere a companiei Gawker şi a făcut publice numele utilizatorilor, parolele şi adresele de e-mail ale acestora, atacul fiind anunţat chiar pe contul de Twitter al grupului media ("Gawker.com hacked, 1.5 million usernames/emails/passwords taken"). În urmă cu o săptămână, pe reţelele de socializare a început să se discute despre spargerea a tot mai multe conturi de Gmail. Aceste incidente izolate ar putea avea legătură cu atacul de anul trecut asupra companiei Gawker deoarece foarte multe persoane folosesc aceleaşi parole pentru mai multe site-uri, scrie Huffington Post. Potrivit jurnaliştilor americani, de pe conturile de Gmail compromise se trimitea un mesaj la mai multe persoane din lista de contacte. Prietenii expeditorului aflau că acesta este într-o situaţie delicată şi că are nevoie de bani deoarece se află în străinătate şi a fost jefuit. Hackerii s-au asigurat că orice răspuns la acest mail va ajunge tot la ei, pentru ca farsa să nu fie demascată.
Cum să-ţi protejezi contul de Gmail
Foloseşte verificarea în doi paşi
Selectează opţiunea "Doi paşi de verificare" din Setările Personale de pe pagina de Accounts a Google-ului. Cu ajutorul acestei opţiune îţi vei putea accesa contul de e-mail doar în urma completării unui cod pe care îl primeşti prin SMS la fiecare autentificare.
Resetează-ţi parola prin SMS
Alege opţiunea "Recuperează-ţi parola" de pe pagina de Accounts a Google-ului şi specifică faptul că vrei să primeşti codul de resetare a parolei pe telefon. În cazul în care contul tău este spart, intră pe pagina de recuperare a parolei unde trebuie să introduci numele de utilizator pentru a primi automat un mesaj prin care să înceapă procesul de resetare.
Cont de e-mail adiţional
Pe pagina de recuperare a parolei ai opţiunea de a introduce o altă adresă de e-mail care poate fi folosită pentru a primi datele de conectare în cazul în care îţi uiţi parola sau îţi este spart contul.
Accesează Gmail numai prin conexiuni securizate
Reţele din internet din locurile publice, precum cele din cafenele sau malluri, nu sunt recomandate decât în cazul în care ai grijă să bifezi opţiunea "foloseşte întotdeauna HTTPS" din contul de Gmail. Dacă nu foloseşti o conexiune de tip HTTPS, datele tale pot fi interceptate de ceilalţi utilizatori conectaţi la reţea.
Asigură-te că ai un backup
Pentru a nu ajunge în situaţia în care s-au trezit cei 40.000 de utilizatori Gmail când toate mesajele din conturile lor de e-mail au fost şterse, asigură-te că mesajele din căsuţa ta de mail sunt înaintate către un al doilea cont. Mai multe companii, printre care şi Hotmail, oferă astfel de servicii.
sursa; gandul.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu