sâmbătă, 5 decembrie 2015

Orientarea offline gratis și la-ndemână! Google Maps merge și fără internet
Orientarea offline gratis și la-ndemână! Google Maps merge și fără internet Gigantul american a anunţat că tehnologia turn-by-turn, care nu solicită conexiune online pentru serviciul de navigaţie, este compatibilă acum și cu hărţile de pe Google Maps.
Noua funcţie se regăsește deja în cadrul ultimei versiuni de aplicaţie pentru Android. Vestea este îmbucurătoare pentru utilizatorii care vor să evite consumul excesiv de date și energie, pentru că acum e suficient să stochezi hărţile în memoria telefonului și să-ţi setezi rute, chiar și când se întrerupe conexiunea la internet.
Telefonul mobil va putea oferi indicaţii pentru traseul de parcurs și calcula timpul rămas până la destinaţie folosind informaţiile salvate local. Singurul inconvenient este că nu se mai poate verifica situaţia traficului rutier în timp real.
Pentru a nu risipi volumul de date, descărcarea hărţilor se realizează folosind doar conexiunea WiFi. În plus, nu se poate face tranziţia între modul online și cel offline decât atunci când conexiunea la internet este întreruptă, switch-ul fiind realizat automat de aplicaţie.


Autor: Libertatea.ro
Sursa: www.libertatea.ro  Miercuri, 18 Noiembrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu