duminică, 1 noiembrie 2015

Traian Băsescu este urmărit penal în dosarul jurnaliştilor răpiţi în Irak

de A.M.P   •   30 Oct 2015   •   09:52 Comenteaza
UPDATE 09.50 - Traian Băsescu este urmărit penal în dosarul jurnaliştilor răpiţi în Irak în anul 2005. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au admis plângerea lui Corneliu Vadim Tudor care îl acuza pe fostul preşedinte că se face vinovat de dispariţia a patru milioane de dolari din răscumpărarea plătită de statul român pentru eliberarea celor trei jurnalişti români.

Instanţa a constatat că este legală şi temeinică ordonanţa procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 23 martie şi a confirmat redeschiderea urmăririi penale în cazul fostului preşedinte Traian Băsescu.
   
"În baza art. 335 C. proc. pen. constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei nr.1543/P/2009 din data de 23.03.2015 emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică în dosarul cu acelaşi număr şi confirmă redeschiderea urmăririi penale pentru prezumtivele fapte prev. de art. 248 c.p. şi art. 253 ind. 1 c.p., sesizate prin denunţul formulat la data de 19.11.2009 de petiţionarul Vadim Corneliu Tudor, privind pe numitul Traian Băsescu", se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 5.
  
Instanţa a mai constatat că a rămas fără obiect cererea de redeschidere a urmăririi penale pentru Vasile Blaga, în urma denunţului formulat de Corneliu Vadim Tudor în 25 noiembrie 2009.
   
Decizia Judecătoriei Sectorului 5 este definitivă.


Instanţa a amânat să dea un verdict pe 7 octombrie, atunci când Traian Băsescu a fost la Judecătoria Sectorului 5 pentru a da declaraţii.

Fostul preşedinte a respins atunci acuzaţiile care i-au fost aduse şi a spus la ieşirea din sala de judecată că dosarul este "o palmă pe obrazul României".

Până acum nu s-a putut lua nicio decizie faţă de fostul preşedinte pentru că acesta se bucura de imunitatea funcţiei de preşedinte al României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu