luni, 5 octombrie 2015

Rusia lovește devastator Statul Islamic. Comandamentul ISIS distrus, iar sute de teroriști fug îngroziți spre Europa

img
Andrei Kartapolov, oficial al armatei ruse, a declarat sambata ca actiunile Rusiei impotriva Statului Islamic au semanat panica printre teroristi, fortand circa 600 de militanti sa-si abandoneze pozitiile si sa ia drumul Europei. “Panica si dezertarile se inregistreaza in randurile lor”, a mai spus acesta, conform The Daily Star.
In timp ce sirienii fug din tara in numar tot mai mare inspre Europa, ce se intampla cu satele goale lasate in urma? Conform reason.com, care citeaza Institutul de Cercetare Media din Orientul Mijlociu, asezarile sunt populate, cel putin nordul tarii, de membrii gruparii Uighur.
Acestia vin in tara impreuna cu familiile lor si lupta alaturi de Al Nusra si Statul Islamic impotriva regimului Assad. Asa s-a intamplat la inceputul lunii dupa un raid in orasul Jisr Al-Shughur, cand mii de membri ai gruparii s-au stabilit in zona. Uighurii reprezinta o populatie turcica musulmana, insa multi locuiesc in vestul Chinei. O parte dintre acestia arata precum europenii, insa multi au trasaturi asiatice.
In timp ce Rusia nu conteneste cu atacurile, sirienii isi continua afluxul catre Europa. Primul oras britanic care isi asteapta refugiatii din Siria, 63 la numar, intr-o prinsa transa, pana la finele lui octombrie, este Glasgow, informeaza Huffington Post. In total, Scotia va primi 2.000 de imigranti in decurs de cinci ani, iar intregul regat britanic 20.000.
Armata rusa a anuntat ca-si va inteti atacurile asupra “teroristilor” din Siria. In plus, transmite ca doreste sa coopereze cu SUA, informeaza The Daily Star, care citeaza Reuters.
Potrivit unui inalt oficial al armatei ruse, in timpul raidurilor aeriene rusesti din ultimele 72 de ore au fost tintite 50 de obiective ale Statului Islamic. Andrei Kartapolov a mai spus ca Rusia a avertizat SUA inainte de raiduri sa-si opreasca propriile zboruri in zonele in care opereaza avioanele rusesti.
“Americanii ne-au spus, in timpul discutiilor, ca nimeni, in afara de teroristi, nu s-a aflat in regiune” in momentul raidurilor, a mai spus acesta.
Rusia lovește devastator Statul islamic. Comandamentul ISIS d ela Raqa a fost distrus, iar sute de teroriști fug îngroziți spre Europa. Cel putin 39 de civili, printre care 8 copii si 8 femei, au fost ucisi in raidurile aeriene ruse din Siria in ultimele patru zile, a informat sambata Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de Reuters.
Organizatia neguvernamentala a mai informat ca au fost ucisi 14 jihadisti – 12 din gruparea jihadista Statul Islamic, in apropiere de orasul Raqqa, si doi din Frontul Al-Nusra, aripa siriana a gruparii teroriste Al-Qaida. Directorul OSDO, Rami Abdul Rahman, a spus ca datele includ doar victimele care au fost verificate.
NapocaNews
12_libia-465x390

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu