miercuri, 7 octombrie 2015

FOTO: Percheziții cu procurori și jandarmi la Primăria Cluj-Napoca

perchezitii1
Echipaje de jandarmi și procurori descind în aceste momente la Primăria Cluj-Napoca. Potrivit informațiilor este percheziționată camera 18 de la parter unde funcționează Direcția Tehnică.perchezitii2
Din primele informații se pare că ar fi luate la purecat niște documente ce privesc sponsorizările și prestările de servicii. Se solicită contractele Primăriei cu firma SC Coral Impex.
Direcția Tehnică a primăriei este condusă de Virgil Poruțiu.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat ca un procuror din cadrul DNA Cluj a depus o cerere prin care solicita sa i se puna la dispozitie copii dupa hotarari de Consiliu Local, contracte de prestari servicii, contracte de sponsorizare incheiate intre municipalitate si SC Coral Impex, firma care se ocupa de deratizare si dezinsectie.
Oana Buzatu a mai spus că acel contract din 2006 cu firma de deratizrae a fost prelungit pentru că administraţia locală a fost mulţumită de serviciile Coral Impex şi pentru că legea permitea prelungirea contractului. Astfel în 2010, când primar era Sorin Apostu, acesta a fost prelungit pe 7,7 ani.
Potrivit purtătorului de cuvânt, procurorii DNA nu au cerut să audieze niciun funcţionar al Primăriei Cluj-Napoca şi va dura câteva zile până când vor trimite toate actele cerute de procurori deoarece este un contract mai vechi, iar o parte din acte sunt arhivate. Primăria Cluj-Napoca a prelungit, printr-o hotărâre de Consiliu Local din 14.12.2010, termenul contractului 53.590/443/07.07.2006 dintre adminstraţia locală şi firma Coral Impex pe o perioadă de 7,7 ani cu începere din 12.07.2011.
NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu