vineri, 18 septembrie 2015

"UE a fost creată ca să doboare zidurile, nu să le construiască". Ultimele informaţii despre gardul ridicat de Ungaria la graniţa cu România

de A.M.P   •   18 Sep 2015   •   08:56 Comenteaza
Experţii militari maghiari au început deja măsurătorile la graniţa cu România pe porţiunea pe care urmează să fie ridicat gardul de sârmă ghimpată.
PUBLICITATE
Tot mai multe state europene au criticat guvernul de la Budapesta în urma incidentelor de la graniţa sârbo-ungară. Un summit extraordinar al şefilor de stat şi de guvern europeni pe tema migraţiei va avea loc pe 23 septembrie.

Guvernul de la Budapesta îşi atrage tot mai multe critici din partea liderilor europeni pentru zidul pe care intenţionează să-l ridice la graniţa cu România. Printre aceştia, şi premierul italian.

Premierul Victor Ponta a salutat poziţia omologului său italian în problema gardului de protecţie.

Gardul pe care Ungaria vrea să îl ridice la graniţa cu România va avea aproape 50 de kilometri lungime, au anunţat autorităţile de la Budapesta.

După violenţele de la graniţa sârbo-ungară, 8.000 de refugiaţi au ajuns în Croaţia. Într-un oraş de la frontiera cu Serbia sute de migranţi s-au îmbrâncit cu poliţiştii croaţi.

Autobuzele i-au dus pe imigranţi în centrele de primire din jurul capitalei Zagreb. Mulţi dintre ei şi-au petrecut noaptea sub cerul liber. Problema refugiaţilor ar putea găsi o rezolvare săptămâna viitoare, pe 23 septembrie, la summit extraordinar al UE pe tema migraţiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu