miercuri, 9 septembrie 2015

PRU cere scoaterea UDMR în afara legii în cazul interzicerii arborării Drapelului Național la Sfântu Gheorghe

diaconu-bogdan-rnews
Autoritățile din Sfântu Gheorghe au interzis arborarea drapelului romanesc pe primărie, ceea ce a generat reacții de adversitate fata de UDMR, pe scena politica din Romania. Potrivit Partidului Romania Unita, interzicerea arborarii drapelului romanesc pe primarie “constituie caz penal si trebuie sa se soldeze cu suspendarea primarului Antal Arpad si cu cercetarea acestuia de catre autoritati”, se arata intr-un comunicat de presă.
“Suntem in fata unui fapt fara precedent, ca drapelul national sa nu poata fi arborat pe o institutie a statului roman din cauza unui primar UDMR separatist care nu doreste ca in zona sa fie sarbatorita data de 8 septembrie 1944, ziua eliberarii orasului Sfantu Gheroghe de sub ocupatia horthysta.
Reafirm cu tarie, pe baza acestui incident care arata o directie periculoasa a politicii maghiare in Romania, ca UDMR este o organizatie anti-romaneasca si ca trebuie scoasa in afara legii”, a declarat Bogdan Diaconu, presedintele PRU.
Acesta numeste UDMR “un partid horthyst care are un cult pentru ocuparea Ardealului de Nord si pentru crimele savarsite in acea perioada”. “Partidul Romania Unita va identifica mijloacele legale pentru a scoate UDMR in afara legii ca o organizatie de factura horthysta si anti-statala. UDMR a facut dovada, inclusiv prin gestul de sfidare la adresa statului roman savarsit de Antal Arpad, ca nu mai trebuie tolerat sa actioneze pe teritoriul Romaniei impotriva statului roman”, mai sustine Diaconu.
03-captura-antena3-465x390
UNPR a cerut primarului si viceprimarului din Sfantu Gheorghe “sa demisioneze imediat din functii, in urma refuzului de a arbora drapelul national pe cladirea primariei”, se arata intr-un alt comunicat.”Actiunea veteranilor Armatei Romane, in cadrul careia acestia au dorit sa arboreze drapelul national pe cladirea primariei din Sfantu Gheorghe, se desfasoara in contextul declararii anului 2015 ca fiind Anul Veteranilor de Razboi, decizia fiind adoptata prin Hotararea de Guvern numarul 164/2015.
Refuzul de a da curs unei cereri legitime si firesti venite din partea veteranilor romani, arata ca primarul si viceprimarul din Sfantu Gheorghe, nu au caderea de a mai ocupa vreo functie in statul roman. Este inacceptabil faptul ca cetateni romani, chiar daca sunt de etnie maghiara, sa refuze arborarea drapelului national si sa ignore ostentativ prevederile Constitutiei precum si pe veteranii României.
NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu