joi, 3 septembrie 2015

Ministrul slovac de Externe, la Bucureşti: Dacă nu oprim fluxul de migranţi, vor exista consecinţe grave

de S.T.   •   02 Sep 2015   •   20:39 Comenteaza
Ministrul slovac de Externe, la Bucureşti: Dacă nu oprim fluxul de migranţi, vor exista consecinţe grave 534
Foto: Agerpres
Ministrul slovac de Externe, Miroslav Lajcak, a atras atenţia, miercuri, la Bucureşti, că mii de refugiaţi intră în zona Schengen, iar ”noi ne prefacem că nu este nimic în neregulă”, informează Mediafax.
PUBLICITATE
În discursul susţinut la Bucureşti, la cea de-a patra ediţie a Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române, ministrul slovac de Externe a subliniat că, în această criză, priorităţile statelor europene sunt salvarea vieţilor persoanelor imigrante şi acordarea de ajutor corespunzător acestora.

“Mii de oameni intră în zona Schengen şi noi ne prefacem că nu este nimic în neregulă. Există mulţi oameni care profită de pe urma suferinţei altora. Astfel nu pot decât să constat că nu există eforturi suficiente din partea autorităţilor de a reglementa această situaţie”, a avertizat Miroslav Lajcak.

El a solicitat găsirea unor soluţii imediate pentru această problemă, spunând că “nu există nicio strategie clară” în acest sens şi că “fiecare ţară în parte trebuie să se uite la ea însăşi pentru a vedea ce este în neregulă”.

“Trebuie să ne oferim ajutorul partenerilor noştri europeni”, a subliniat Miroslav Lajcak, avertizând că, “dacă nu oprim fluxul de migranţi, vor exista consecinţe grave”.

Ministrul Afacerilor Externe al Slovaciei a mai spus că această criză a refugiaţilor reprezintă ”o provocare pentru birocraţia europeană”, fiind necesară în acest moment o strategie clară, coordonată între statele membre.

Miroslav Lajčák a insistat asupra protejării libertăţilor din zona Schengen, spunând că blocarea frontierelor nu este o soluţie acceptabilă pentru populaţia din Europa.

Ministrul slovac de Externe, Miroslav Lajcak, a declarat miercuri, la Reuniunea Diplomaţiei de la Bucureşti, că Slovacia nu va accepta doar imigranţi creştini din Siria, ci şi musulmani, religia reprezentând doar un motiv de intregrare într-un grad mai mare, dar nu un filtru.

El a specificat că declaraţia potrivit căreia Slovacia nu va accepta imigranţi musulmani "a fost scoasă din context", adăugând că religia unui imigrant poate fi doar un factor care le va garanta o integrare mai mare în condiţiile în care Slovacia este o ţară creştină, neexistând comunităţi musulmane.

"N-am spus niciodată că o să primim numai creştini, dar preferăm creştinii din Siria, pentru că se pot integra. (...) Nu vom alege imigranţii în funcţie de religia lor. Religia nu reprezintă un filtru", a clarificat Miroslav Lajcak.

http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu