luni, 9 februarie 2015

ULTIMA ŞANSĂ pentru Vladimir Putin. America este gata să ÎNARMEZE Ucraina

de O.P.   •   09 Feb 2015   •   06:52 Comenteaza
ULTIMA ŞANSĂ pentru Vladimir Putin. America este gata să ÎNARMEZE Ucraina 442
Europenii îşi intensifică eforturile pentru a pune capăt conflictului din estul Ucrainei. Guvernul de la Berlin a anunţat că miercuri, liderii Franţei, Germaniei, Ucrainei şi Rusiei se vor întâlni la Minsk, pentru a negocia o soluţie de pace.

Aceştia vor discuta pe baza planului franco-german, propus zilele trecute de cele două ţări. Preşedintele Franţei a numit acest plan drept una dintre ultimele şanse pentru pace în Ucraina.

Întâlnirea în format de 4 de la Minsk a fost stabilită în urma unor îndelungate discuţii telefonice între liderii Franţei, Germaniei, Ucrainei şi Rusiei. Vladimir Putim a precizat însă că întâlnirea va avea loc dacă anumite condiţii vor fi îndeplinite.

Negocierile se vor concentra, se pare, asupra planului de pace propus zilele trecute de Angela Merkel şi Francois Hollande. Detaliile planului nu sunt publice, însă presa spune că ar urmări crearea unei zone demilitarizate de 50-70 de kilometri în estul Ucrainei. Iar separatiştii ar trebui să se retragă pe poziţiile prevăzute în Acordul de Armistiţiu încheiat la Minsk, în septembrie. În schimb, rebelii proruşi ar beneficia de o autonomie mai largă.

Viziunea Statelor Unite pare însă diferită de cea europeană. Aşa cum au arătat şi la Conferinţa pe teme de securitate de la Munchen, americanii sunt favorabili furnizării de arme trupelor ucrainene, pentru a avea capacitatea de a descuraja Rusia.

Conflictul din estul Ucrainei s-a soldat, până acum, cu peste 5 mii 3 sute de morţi.

http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu