miercuri, 4 februarie 2015

Dosarul controversat al retrocedărilor. Hectare întregi de teren, lângă metroul Apărătorii Patriei, revendicate de un moştenitor

de O.P.   •   04 Feb 2015   •   07:25 Comenteaza
Dosarul controversat al retrocedărilor. Hectare întregi de teren, lângă metroul Apărătorii Patriei, revendicate de un moştenitor 442
A fost scandal mare în sectorul 4 al Capitalei după ce moştenitorii celui care a revendicat hectare întregi lângă gura de metrou Apărătorii Patriei au demolat grădina unor bătrâni.

Păgubiţii spun că au primit terenul de la Primărie, să-l lucreze, încă de acum 40 de ani. Cei care au revendicat lotul se apără cu titluri de proprietate câştigate în instanţă, într-un dosar controversat.

Aceleaşi persoane au fost împroprietărite de fostul primar de sector Marin Luţu cu peste 8 hectare, în urmă cu 17 ani.

Victoria Ionescu se luptă de mai bine de zece ani în instanţă pentru grădina sa. A primit terenul de la primărie acum patru decenii, dar acum s-a trezit cu buldozerul peste proprietate.

Cei care au revendicat terenul spun că bunicii lor au deţinut cândva pământul. Instanţa le-ar fi dat dreptate. Păgubiţii spun că aşa-zişii proprietarii ar fi fost, însă, despăgubiţi pentru loturile respective.

Fostul primar de sector, Marin Luţu, a semnat în urmă cu 17 ani un act prin care le dădea revendicatorilor peste 80 de mii de metri pătraţi în zona Apărătorii Patriei. Multe dintre loturi au fost trecute în acte drept teren arabil, chiar dacă pe ele existau construcţii.

Străzi întregi ar fi fost revendicate de către familia Lăzărescu, iar acum alţi bucureşteni ar putea rămâne fără grădini.

Reprezentanţii familiei Lăzărescu au refuzat un punct de vedere în faţa camerei de filmat. Au precizat, însă, că au procedat legal şi în baza drepturilor pe care le aveau. 

http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu