sâmbătă, 13 decembrie 2014

Ponta vrea cel mult doua mandate succesive pentru parlamentari şi aleşi locali

Ponta-vrea-cel-mult-doua-mandate-succesive-pentru-parlamentari-si-alesi-locali--Video-
Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca membrii coalitiei de guvernare sustin limitarea numarului de mandate pe care le pot avea alesii locali si parlamentarii, la cel mult doua.Ponta a precizat ca limitarea mandatelor la nivel local si parlamentar se poate face doar prin modificarea Constitutiei, scrie Agerpres.
Prim-ministrul a fost intrebat daca propunerea va fi discutata si in grupurile parlamentare, el raspunzand afirmativ. Totusi, Ponta a subliniat ca acesta initiativa nu trebuie sa “ramana singurul lucru” dintre toate cele pe care le-a explicat in prezentarea prioritatilor guvernamentale pentru 2015-2016, intr-o conferinta de presa la Parlament.
“Este o propunere. Eu sper ca prin toate lucrurile pe care le-am spus astazi sa nu ramana singurul lucru, pentru ca, sa fiu onest, nu cred ca este neaparat singurul lucru important sau esential. Noi am vorbit despre niste prioritati de guvernare pe care ni le asumam in 2015-2016 in cadrul Guvernului si, mai departe, pe niste teme la care coalitia pe care o reprezentam vrea sa le aiba discutate. Eu cred ca e la fel de important sa stabilim daca revizuim sau nu Constitutia in 2015. Din punctul nostru de vedere, da, dar trebuie sa existe o consultare”, a spus Victor Ponta.
Propunerea a fost readusa la lumina dupa ce, pe 19 noiembrie, Camera Deputatilor a aprobat tacit o initiativa legislativa care prevede ca primarii, presedintii de consilii judetene si consilierii locali si judeteni nu vor putea avea mai mult de doua mandate succesive. Proiectul de lege a fost formultat de deputatii PDL Cezar Preda si Gheorghe Udriste.
Initiatorii sunt de parere ca, dupa doua mandate consecutive, alesii pot construi un sistem politic in jurul lor, in care competitia electorala locala devine imposibila. Ei mai sustin ca exista situatii concrete in care monopolul unei persoane duce la acuzatii de coruptie, conflict de interese sau nepotism.
Logo

Un comentariu:

  1. Mi se pare deosebit de corect.! Cine vrea acea inlantuire la carma, vrea sa-si continue privilegiile si avantajele cu care sa obisnuit.

    RăspundețiȘtergere