marți, 7 octombrie 2014

Mark Gitenstein la Cluj-Napoca: “Dacă aş fi român aş fi la fel de ingrijorat şi de declaraţiile domnului Orban care sugerează că democraţia liberală nu se află în direcţia potrivită”

mark-gitenstein-andreea-balaurea
România merge într-o direcţie democratică bună a declarat luni, 6 octombrie, la Cluj, fostul ambasador american la Bucureşti, Mark Gitenstein.
El a contrazis recentele afirmaţii făcute, la Cluj, de premierul Ungariei, naţionalistul Viktor Orban.
“Părerea mea este că Vladimir Putin şi aliaţii săi plănuiesc intenţionat aceste diviziuni etnice şi creează haos. De asemenea, cred că invazia Ucrainei este intenţionată şi că este o provocare. Dacă aş fi român aş fi la fel de ingrijorat şi de declaraţiile domnului Orban care sugerează că democraţia liberală nu se află în direcţia potrivită, ci sugerează că direcţia potrivită ar fi cea indicată de preşedintele Putin: oligarhi, oameni bogaţi şi insituţii care nu protejează cetăţenii, ci a căror preocupare este să-i îmbogăţească pe alţii.
Orice dovadă că această mentalitate încearcă să fie impusă în România sau că ruşii încearcă să submineze democraţia, ar fi, cred eu, îngrijorătoare, însă nici unul dintre candidaţii la prezidenţiale nu pare să dovedească interesul pentru această viziune”.
Ambasadorul american a reiterat garanţiile de securitate oferite de NATO Românei, în contextul crizei din Ucraina. Mark Gitenstein a participat la Cluj-Napoca, la inaugurarea unei noi clădiri a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.
NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu