sâmbătă, 11 octombrie 2014

Cum pot rămâne fără bani românii care plătesc cu cardul la magazin. Avertismentul adjunctului SRI

Digi24 scrie că cititoarele de carduri din magazine reprezintă noua ţintă a hackerilor, care ar putea fura de la distanţă PIN-urile cardurilor clienţilor.
Cititoarele de carduri (POS-uri) se conectează la internet prin serverul băncii, dar informaţiile de pe card trec mai întâi prin calculatorul magazinului. Dacă un hacker reuşeşte să intercepteze datele înainte ca acestea să ajungă la bancă, ar putea afla PIN-ul cardului şi, ulterior, să cloneze cardul şi să retragă bani.
''Hackerul va scana calculatoarele care au anumite porturi deschise, le va compromite, va prelua controlul asupra POS-ului, va citi din POS cardul bancar şi într-un viitor - aici e singura chestie care încă nu s-a întâmplat - va citi şi PIN-ul. Pentru că PIN-ul se inscripţionează pe POS'', a explicat directorul adjunct al SRI, Gabriel Mazilu, citat de Digi24.
''Hackerii vor ajunge să compromită şi să fure cardurile, de fapt datele personale, fără să mai aibă activităţi în spaţiul fizic. Vor fi prezenţi aproape exclusiv în spaţiul cibernetic'', mai spune Mazilu.
În prezent, românii deţin în total 10 milioane de carduri active, iar, în primele şase luni ale anului, numărul tranzacţiilor cu POS a depăşit 89 de milioane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu