luni, 29 septembrie 2014

Pământul Egiptului încă tăinuiește bogate comori milenare: Un mormânt vechi de peste 3100 de ani a fost descoperit în Saqqara, Egipt

Un mormant datand aproximativ din anul 1100 i.Hr. a fost descoperit ieri, la situl arheologic de la Saqqara, necropola orasului antic Memphis (aproximativ 30 de km sud de Cairo), in Egipt. 

in Stiinta pe 9 Mai 2014, 18:08 Tipareste
rss
Descoperirea este rezultatul eforturilor unei echipe de cercetatori ai Facultatii de Arheologie din Cairo. Ministrul Antichitatilor, Mohamed Ibrahim, confirma ca mormantul apartine unui fost membru al armatei egiptene, garda a arhivelor armatei si mesager regal pentru strainatate. 
Ministrul a adaugat faptul ca aceasta descoperire reprezinta un element important pentru cunoasterea istoriei si culturii Saqqarei. Un factor definitoriu in acest sens sunt inscriptiile gasite in mormant, continand informatii despre evenimentele momentului, procesiunea funerara si supozitiile despre viata de apoi a decedatului.
Mormantul a fost descoperit alaturi de un altul, datand din aceeasi perioada, apartinand liderului armatei egiptene a timpului, scos la lumina in timpul unor lucrari de excavare anterioare. Acel mormant este mult mai mare, dar se mai observa acum doar caramizile de pamant din care a fost construit, intrucat majoritatea blocurilor de piatra au fost furate, afirma Ola el-Egeizy, reprezentant al Universitatii din Cairo.
 http://www.revistafelicia.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu