vineri, 12 septembrie 2014

O puternică furtună solară se apropie de Pământ

O puternică furtună solară, rezultat a unei explozii solare de proporții uriașe, se îndreaptă spre Pământ unde va ajunge probabil vineri dimineață, însă unghiul de incidență al acesteia față de planetă va face să nu resimțim efecte deosebite, conform oamenilor de știință, informează Associated Press, conform portalului Yahoo.Science.

 1382  1
 
O furtună solară de o asemenea magnitudine nu a mai fost înregistrată în ultimii ani, conform lui Tom Berger, director al Space Weather Prediction Center din Boulder, Colorado. Această explozie solară abia poate fi încadrată în categoria de "explozii extreme", pe scara oamenilor de știință, dar cum planeta este ferită de cele mai puternice efecte ale sale, explozia a fost catalogată drept "potențial puternică" pentru momentul în care va ajunge la Terra sub formă de furtună solară, scrie Agerpres.ro.
Cele mai noi calcule bazate pe datele culese de la sateliți indică faptul că cea mai mare parte a particulelor puternic energizate aruncate în spațiu de Soare va trece peste Pământ și va afecta doar regiunile nordice, conform lui Berger. Astfel, este posibil să apară fluctuații în rețelele de energie electrică, dar nu vor exista căderi ale acestor rețele. De asemenea, este posibil să se înregistreze și mici perturbări ale transmisiilor radio, dar nimic major, ne asigură experții.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/o-puternica-furtuna-solara-se-apropie-de-pamant_1522818.html#ixzz3D5YHN5cu
Follow us: @realitatea on Twitter

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu