duminică, 3 august 2014

Un trib amazonian a ieşit din junglă şi a contactat pentru prima oară alţi oameni

Membrii unui trib din jungla amazoniană din Peru au ieşit în lumea exterioară pentru prima oară, pentru a căuta ajutor, după ce au fost atacaţi de traficanţii de droguri.
Foto: Mediafax Foto
Contactul a avut loc la graniţa cu Brazilia şi a fost filmat de cercetătorii brazilieni. Membrii tribului au luat imediat după contact o boală respiratorie care afectează grav comunităţile indigene izolate care intră în contact cu oameni din alte zone, însă şi-au revenit ulterior, relatează The Guardian.
În ultima perioadă, mai multe triburi au fost reperate în această zonă de graniţă dintre Peru şi Brazilia. Acum, şapte membri ai unui trib, înarmaţi cu arcuri şi săgeţi, au apărut în satul Simpatia, pe malul râului Envira. Ei au cerut arme şi aliaţi şi le-au spus celor care i-au întâmpinat că au fost atacaţi în pădurea lor de „ne-indieni”, cel mai probabil traficanţi de droguri.
„Majoritatea bătrânilor au fost ucişi de non-indieni în Peru, au fost împuşcaţi şi li s-a dat foc caselor. Ei spun că mulţi bătrâni au murit, atât de mulţi că nu au putut să-i îngroape pe toţi şi unele cadavre au fost mâncate de vulturi”, a spus Ze Correia, un membru al altui trib care i-a întâmpinat pe cei ieşiţi din pădure.
Cei şapte vin dintr-un trib care se numără printre cele aproximativ 75 de triburi necontactate pănă acum de lumea civilizată, despre care se crede că trăiesc în pădurea amazoniană. Grupul lor este estimat la 40-50 de oameni.
Cei mai mulţi oameni cu care intră în contact încearcăsă îi ajute, să le dea haine şi unelte, însă acestea sunt de obicei pline de microbi, iar membrii triburilor se îmbolnăvesc foarte uşor. Şi cei 7 s-au îmbolnăvit de o boală similară cu gripa, însă doctorii i-au tratat şi şi-au revenit.
În această regiune, tăierile de păduri, dar şi extracţia de gaze şi petrol devin din ce în ce mai agresive cu zonele izolate, mai ales în Peru. Triburile sunt afectate însă şi de activitatea traficanţilor de droguri de la graniţa Braziliei cu Peru. Peru a depăşit Columbia ca producătoare de frunze de coca, iar Brazilia este a doua mare piaţă de droguri, după SUA.
http://www.gandul.info/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu