luni, 11 august 2014

Plante care provoacă dezgust faţă de ţigări şi care pot contribui decisiv la abandonarea acestui viciu. Trei plante care te ajută să te laşi de fumat

Fumatul nu este un viciu de care să scapi uşori, mărturisesc cei mai mulţi dintre fumători. O publicaţie franceză propune o metodă alternativă care să sprijine acest proces, metodă bazată pe consumul a trei plante cu efecte benefice pentru organism.
Lăsatul de fumat se poate dovedi dificil pentru cei mai mulţi dintre fumători, dovadă şi numeroasele tehnici şi metode pe care specialiştii le recomandă. O variantă alternativă ar fi şi plantele medicinale, scrie portalul maviedefemme.com.
Calităţile unora dintre aceste plante pot fi foarte folositoare unei persoane care doreşte să renunţe la ţigări.
Astfel, valeriana se poate folosi pentru ameliorarea simptomelor sevrajului cauzat de renunţarea la tutun. Mai exact, planta ajută la tratarea nervizotăţii şi stresului pe care le simte un fumător atunci când renunţă la acest viciu.
O altă plantă care te poate ajuta să nu îţi mai doreşti să simţi mirosul de tutun este pătlagina. De asemenea, ajută la eliberarea căilor respiratorii şi tratează inflamaţile cronice la nivelul plămânilor.
În fine, ginsengul are un efect tonic şi energizant. Planta combate epuizarea psihică generată de nevoia de nicotină a organismului.
http://www.gandul.info/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu