miercuri, 13 august 2014

17 motive pentru care lumea întreagă ar trebui să fie cu ochii pe Rusia

Rusia, a opta cea mai mare economie din lume, este una care nu poate fi în nici un caz ignorată, scrie Business Insider, care a selectat câteva factori cheie care caracterizează Federaţia Rusă.
Foto: Mediafax Foto//AFP//Sergey Bobok
Iată cele 17 motive pentru care Business Insider consideră că Rusia nu poate fi ignorată.
Rusia are aceeaşi suprafaţă ca Pluto. Rusia are o suprafaţă de 17 de milioane de kilometri pătraţi, în comparaţie cu 16,6 milioane kilometri pătraţi cât are Pluto, scrie Business Insider.
Conductele de pe teritoriul Rusiei ar putea înconiura Pământului de mai mult de şase ori. Conductele din Federaţia Rusă, inclusiv de gaze naturale, gaz petrolier lichefiat, produse rafinate, au o lungime de 259.913 kilometri. Pământul are o circumferinţă de 40.075 km.
Rusia deţine jumătate din stocul mondial de uraniu îmbogăţit. Rusia deţine rezerve de 695 de tone de uraniu îmbogăţit, fiind primul stat din acest punct de vedere. SUA este pe locul doi, cu 604 de tone de uraniu îmbogăţit.
Populaţia Rusiei a scăzut cu 6,6 milioane din 1993. Acesta este echivalentul statului Massachusetts. Populaţia Rusiei a fost de 141,900 milioane în 2010 şi se estimează că va scădea cu 10,7%, până la 126,6 milioane până în 2050.
Drumul Adler-Krasnaya Polyana ar fi costat mai puţin dacă ar fi fost pavat în întregime cu un strat de 22 de centimetri de foie gras, comentează Business Insider, care a calculat totul la un preţ de 88 dolari per kilogram pentru foie gras.
Inaugurarea drumului,  care are 48 de kilometri, a costat Rusia 8,6 miliarde dolari. Krasnaya Polyana a fost gazda mai multor evenimente din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci.

Rezervele de gaze naturale ale Rusiei sunt echivalentul a aproximativ 13,2 miliarde de piscine olimpice. Rusia este al doilea stat în ce priveşte cele mai mari rezerve de gaze naturale din lume.
Rusia are nouă fusuri orare, mai mult decât orice altă ţară. Rusia avea 11 fusuri orare, dar le-a redus la nouă în 2010.
Rusia dispune de 87 miliarde de barili de rezerve de petrol dovedite, suficiente pentru încă 75 ani. Federaţia Rusă a consumat aproximativ 3,2 milioane de barili de petrol pe zi în 2012, ritm în care ar fi nevoie de înca 75 ani pentru a-şi epuiza rezervele.
Nouă milioane de navetişti circulă cu metroul din Moscova în fiecare zi, mai mult decât în Londra şi New York la un loc. Staţia Park Pobedy (Victory Park) este probabil situată la cea mai mare adâncime din reţeaua de metrou din Moscova, la 85 de metri sub pământ. Staţia Vykhino este cea mai aglomerată staţie de metrou din Moscova.
Rata omuciderilor în Rusia este de două ori mai mare decât în SUA. Rusia are o rată de omucidere de 9,7 la 100.000 de persoane, comparativ cu 4,7 la 100.000 în SUA.
Ruşii beau aproape de două ori mai multe pahare de tărie pe săptămână decât americanii, mai exact 6,3 pahare per persoană, în medie, comparativ cu 3,3 pahare per persoană în Statele Unite. Coreea de Sud se află în fruntea listei, cu 13,7 pahare de tărie pe săptămână.
Pe malul lacului Karachay din Rusia se înregistrează 600 de radiaţii Rontgen pe oră, suficient pentru a ucide un om.
Lacul este situat într-una dintre cele mai mari instalaţii nucleare din Rusia, care a fost ţinută secretă până în 1990. "Râul Techa, care a oferit apă pentru satele din apropiere, a fost atât de contaminat,încât 65 la sută din localnici s-au îmbolnăvit. Medicii au numit afecţiunea "boala specială", atât timp cât instalaţia a fost ţinută la secret, neavând voie să menţioneze radiaţiile Rontgen în diagnosticul lor ", potrivit grist.org, un portal de ştiri de mediu.

Cei mai bogati 20 de oameni din Rusia deţin active nete de peste 227 miliarde de dolari, valoare mai mare decât PIB-ul Pakistanului. Cel mai bogat om din Rusia este considereat Alisher Usmanov. Pakistanul are un PIB nominal de 215 miliarde dolari.
Ruşii beau de şase ori mai mult ceai pe an decât americanii, mai exact echivalentul a 1,3 kilograme de ceai pe persoană, pe an.
Lacul Baikal deţine o cincime din apa dulce din lume. Lacul Baikal are o suprafaţă egală cu jumătate din cea a  Lacului Michigan, dar Baikal este cel mai adânc lac din lume, cu o adâncime maximă de 1.524 metri.
Un număr de 56 de jurnalişti au murit în Rusia începând din 1992, 64% dintre ei fiind ucişi. Rusia este pe locul cinci în lume între cele mai periculoase zone pentru un jurnalist.
Rusia a vândut Alaska către SUA pentru 7,2 milioane de dolari în 1867, cu mai puţin de 2 cenţi pe fiecare acru (un acru echivalează cu 4.046 metri pătraţi).
http://www.gandul.info/
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu