joi, 10 iulie 2014

Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe SOMAT de prefect să respecte CONSTITUȚIA ROMÂNIEI și o sentință DEFINITIVĂ DOCUMENT


Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe SOMAT de prefect să respecte CONSTITUȚIA ROMÂNIEI și o sentință DEFINITIVĂ DOCUMENT
Prefectura Covasna l-a somat pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad Andras, să respecte prevederile Constituției României în privința limbii oficiale de stat și să respecte o sentință definitivă și irevocabilă.
La începutul lunii iulie a.c. am sesizat conducerea Prefecturii Covasna cu privire la faptul că primarul municipiului Sfântu Gheorghe refuză să respecte caracterul de limbă oficială de stat a limbii române precum și o sentință definitivă și irevocabilă a Tribunalului Covasna prin care a fost obligat să inscripționeze orice înscripție amplasată în spațiul public mai întâi în limba română, limba oficială de stat, și abia după aceea în limba maghiară, limba minorității.
Sfidânt sentința Tribunalului Covasna (documentul aici) care îl obligă să respecte limba română, extremistul Antal Arpad a amplasat mai multe inscripții în spațiul public al municipiului Sfântu Gheorghe utilizând în mod prioritar limba maghiară, ceea ce constituie o încălcare a Constituției României dar și a sentinței Tribunalului Covasna.
Prefectura-Covasna-somatie-Primar-Sfantu-Gheorghe-Antal-Arpad-UDMR-limba-romana
Rămâne de văzut cât timp îi va lua prefectului Marius Popica să aplice legea în acest caz.
Dan Tanasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu