miercuri, 9 iulie 2014

Boala pentru care nu există leac poate face ravagii în America. "Este o ameninţare de anvergură pentru întreg continentul"

de O.P.   •   08 Iul 2014   •   09:14 Comenteaza
Boala pentru care nu există leac poate face ravagii în America. "Este o ameninţare de anvergură pentru întreg continentul" 442
Virusul ce provoacă Chikungunya constituie o "ameninţare sanitară de anvergură" pentru zonele tropicale şi subtropicale ale continentului american, în timp ce o epidemie este în curs în Antile, subliniază marţi Institutul de supraveghere sanitară (INVS) francez.

"Adunări ale populaţiei, precum cele prilejuite de Cupa Mondială de fotbal din iunie 2014 din Brazilia, constituie situaţii favorabile pentru răspândirea virusului şi necesită măsuri de prevenţie specifice", avertizează acest organism sanitar public într-un articol publicat în Buletinul epidemiologic săptămânal (BEH).

Acest virus, transmis de ţânţari, provoacă febră puternică şi dureri articulare. Boala, împotriva căreia nu există un tratament specific şi nici un vaccin, poate fi fatală pentru persoanele slăbite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu