joi, 10 iulie 2014

Întregul sat Nadăş, retrocedat ilegal. DNA: Semnăturile de pe acte au fost falsificate

de M.Z.   •   10 Iul 2014   •   08:58 Comenteaza
Terenurile satului Nadăş, din Arad, au fost retrocedate în baza unor documente false. Procurorii DNA au descoperit că semnăturile de pe actele prezentate instanţei de către familia Colţeu au fost falsificate. 
 
Sătenii din Nadăş, care de aproape zece ani se luptă să demonstreze că retrocedarea s-a bazat pe un fals, sunt acum încrezători. Cel mai probabil, dosarul deschis de DNA va ajunge în instanţă.
 
Expertiza cerută de DNA a arătat că actele în baza cărora familia Colţeu a pus mâna pe 8.000 de hectare de teren şi păduri erau false. 
 
Familia ar fi folosit un codicil pentru a completa testamentul iniţial al femeii care i-ar fi lăsat proprietăţile. Sătenii din Nadăş nu înţeleg nici acum cum s-a ajuns în această situaţie, dar speră să se facă dreptate.
 
În 2006, într-o singură şedinţă de judecată, familia Colţeu era împroprietărită cu 90 la sută din suprafaţa satului Nadăş, de la păduri, drumuri şi până la terenuri, cămin cultural ori dispensar. 
 
Localnicii, care moşteniseră pământurile din moşi-strămoşi s-au trezit cu buldozerele pe străzi. Chiar dacă rezultatele expertizei ar putea schimba cu totul soarta procesului, unii săteni stau în continuare cu frica în sân. 
 
Procurorii DNA au descins la Nadăş cu câteva luni în urmă şi au pus sechestru pe toate bunurile familiei Colţeu. 
http://www.antena3.ro/

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu