vineri, 11 iulie 2014

Bănicioiu, despre dosarul traficanţilor de sânge din Slobozia: Oricine greşeşte, plăteşte

de A.M.P   •   10 Iul 2014   •   16:48 Comenteaza
Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a afirmat joi, în Prahova, referindu-se la cazul de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Slobozia, că "oricine greşeşte, plăteşte", el subliniind că aceasta este "atitudinea" de când deţine portofoliul de ministru, scrie Mediafax.
   
Aflat, joi după amiază, în oraşul Vălenii de Munte din judeţul Prahova, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, referindu-se la cazul anchetat de procurorii din Slobozia la Centrul de Transfuzie Sanguină, că cei care au greşit "vor plăti exact aşa cum prevede legea, dacă au greşit".
   
"Oricine greşeşte, plăteşte, ca şi în ultima vreme, cum aţi văzut. De când am venit eu, cred că aţi văzut, aceasta este atitudinea. Dacă într-adevăr s-a întâmplat acest lucru, eu nu am de unde să ştiu dacă aşa a fost. Este o anchetă în desfăşurare, organele competente îşi fac treaba şi vor soluţiona cazul. Şi atunci cei care, dacă au greşit şi vor fi găsiţi vinovaţi, vor plăti exact cum prevede legea", a afirmat Nicolae Bănicioiu.
  
Ministrul Sănătăţii a participat, joi după-amiază, la Vălenii de Munte, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, de prefectul judeţului, Rodica Paraschiv, şi de alte autorităţi locale, la redeschiderea unei aripi a Spitalului Orăşenesc din localitate, care a fost modernizată, costurile lucrărilor de modernizare fiind de aproape un milion de euro.
   
Joi dimineaţă, procurorii au făcut percheziţii la Centrul de Transfuzie Sanguină Ialomiţa, fiind vizaţi nouă medici şi asistente, suspectaţi că ar fi vândut flacoane cu sânge persoanelor care urmau să fie operate.
   
Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Slobozia, Andreea Culceari, suspecţii ar fi vândut flacoanele cu sânge pentru sume cuprinse între 50 şi 100 de lei, iar dacă era vorba de grupe de sânge rare, suma cerută era mai mare.
   
Cele nouă persoane au fost ridicate, fiind audiate la sediul Parchetului Judecătoriei Slobozia. 

http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu