vineri, 13 iunie 2014

Călin Popescu Tăriceanu: Astăzi s-a constituit rezistenţa liberală

de S.T.   •   12 Iun 2014   •   21:50 Comenteaza
Invitat în cadrul ediţiei speciale de joi, difuzată la Antena 3, Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre decizia de a lansa Grupul de Iniţiativă pentru Salvarea Liberalismului.

"A fost pentru mine o bucurie să văd că sunt foarte mulţi oameni care împărtăşesc ideile pe care le-am vehiculat în aceste zile. Astăzi s-a constituit rezistenţa liberală", a spus fostul premier.

Potrivit lui Tăriceanu, constituirea grupului de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale este "o manifestare a unui grup de oameni care rămân ataşaţi unor valori şi principii".

"Mă gândeam la tradiţia partidului liberal şi la ceea ce s-a întâmplat în aceste momente(...). I-am auzit pe unii colegi că ar rămâne ataşaţi de PNL. Şi eu aş fi rămas în PNL dacă ar fi continuat să reprezinte valorile liberale. Din păcate, mişcările din aceste zile ne demonstrează exact contrariul", a mai spus Tăriceanu, joi, la Antena 3.

Graham Watson salută iniţiativa lui Tăriceanu: Este important ca liberalii să se regrupeze


Iată cele mai importante declaraţii ale preşedintelui Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu:

- Dacă ne uităm în structura votului pe care l-a obţinut PNL-ul, o să observăm ceva: două treimi din voturi provin de la votanţi din oraşe mici şi din mediul rural, unde primarii au o influenţă hotărâtoare.

-În perioada 2004-2008 am făcut tot posibilul ca angajamentele pe care ni le-am luat, referitor la creşterea salriilor, la creşterea pensiilor, să le ducem la îndeplinire.

-Simt că am o obligaţie faţă de alegători.

-Nu mi-e ruşine când se vorbeşte de PSD. Le aduc aminte tuturor că în 2007-2008 PNL a putut să rămână la guvernare numai datorită sprijinului parlamentar al PSD.

-Din acest moment, toţi cei care doresc să ni se alăture sunt bine veniţi.

-Pornim la un drum care, fără îndoială, nu e uşor.

-Obligaţiile pe care noi le avem ca reprezentanţi aleşi de cetăţeni în Parlament, trebuie să le arătăm oamenilor că noi facem eforturi să le ducem la îndeplinire.

-În momentul de faţă, eu cred că premizele pe care le-a avut în vedere prim-ministrul, sunt cele bazate pe creşterea economică de anul trecut, care continuă foarte bine, plăcut de bine anul acesta. Sunt încasări suplimentare la buget care dau o anumită marjă de manevră şi cred că a adoptat o atitudine foarte corectă

-Eu, ca şi mulţi alţii, suntem fideli unor valori, principii liberale. Astăzi în condiţiile în care PNL-ul îşi reneagă istoria, tradiţia, valorile şi trece în zona populară, fuzionează cu PDL, ajunge după aceea să se înfrăţească cu doamna Udrea, cu domnul Băsescu, îmi pare rău, acesta nu mai este Partidul Liberal pe care îl cunosc.

-Eu sunt ataşat acestor valori pe care voi continua să le promovez şi cred că cei care trădează în acest moment, sunt cei din conducerea PNL-ului, din păcate o spun cu tristeţe.

- Nu ştiam ce îi poate pielea lui Băsescu. Primisem nişte avertismente de la câţiva dintre foştii lui colegi de partid, pe care le-am ignorat. A încercat în 2005 şi 2006 să distrugă PNL-ul şi nu a reuşit, cu toată manevra, cu Stolojan, cu Flutur şi aşa mai departe. Aceeaşi manevră o încearcă şi acum, sub aşa numita denumire de proiectul de unificare a dreptei, pe care văd că l-au îmbrăţişat colegii de la PNL. Nu va reuşi să reducă la tăcere liberalismul. Liberalismul va continua să dăinuie în România.

Citeşte şi:

Sondaj: Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să conducă PNL

http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu