miercuri, 11 iunie 2014

Câinii eroi: 5 poveşti impresionante

Câinii eroi: 5 poveşti impresionante

Câinii eroi: 5 poveşti impresionante

Câinii eroi: 5 poveşti impresionante

Câinii eroi: 5 poveşti impresionante

0 Comentează
Se spune despre câini că sunt cei mai buni prieteni ai omului şi tindem să credem că zicala aceasta nu este tocmai întâmplătoare. Dacă din ce în ce mai mulţi semeni ne demonstrează că trăim într-o lume a egoiştilor, necuvântătoarele ne arată contrariul: merg atât de departe pentru a-şi salva stăpânii, încât ajung să îşi rişte propria viaţă.
Iată cei mai cunoscuţi câini eroi şi poveştile lor impresionante:

Katrina
– Uraganul Katrina este un fenomen ce a lăsat un gust amar multor persoane. Cu toate acestea, există şi amintiri care le aduc oamenilor zâmbetul pe buze. Acesta este şi cazul unui labrador ironic numit Katrina, care a salvat un bărbat necunoscut de la înec. Pentru a scăpa din apă, căţelul a avut apoi nevoie de intervenţia echipajelor specializate, dar totul s-a terminat cu bine: şi bărbatul şi Katrina au supravieţuit.


Hero Un Golden Retreiver de doar 4 ani a scris una dintre cele mai impresionante poveşti. După ce stăpânul său paralizat a rămas înţepenit cu scaunul cu rotile într-un câmp de noroi, retrieverul şi-a intrat în pielea de erou: a tras de coarda pe care stăpânul său a legat-o de cărucior până ce a fost sigur că acesta  nu mai este înţepenit în noroi. „Nu a dat drumul corzii înainte să fie sigur că sunt în afara oricărui pericol. Era perfect conştient de rolul său”, a declarat norocosul stăpân.

Eve – Scenele în care un căţel îşi salvează stăpânul de la o explozie sunt fermecătoare în filme, dar în viaţa reală nu sunt deloc distractive. Acest lucru l-a simţit pe pielea ei Kathie, o femeie paralizată din Statele Unite. Aceasta era cât pe ce să moară după ce autovehicului în care se afla s-a răsturnat şi a explodat. Din fericire, Eve – rottweilerul acesteia, a fost îndeajuns de inspirat încât să o tragă pe stăpâna lui până în cel mai apropiat şanţ, înainte ca explozia să se producă. 


Shelby – Shelby este câinele-lup care a salvat de la moarte doi adulţi şi doi copii. Aceştia au fost în pericol să se intoxice cu dioxid de carbon, în timp ce dormeau. Simţind mirosul insuportabil, Shelby nu s-a lăsat până ce nu şi-a trezit stăpânii: a lătrat până s-a asigurat că fiecare membru al familiei a părăsit camera. „În ochii mei, în ochii familiei, Shelby este mai mult decât un erou. Este un salvator de vieţi, este un înger”, a declarat stăpânul său.

Rosselle
– Michael Higson se afla la etajul 78 într-una dintre cele două clădiri World Trade Center, la data de 11 septembrie 2001. Viaţa i-a fost salvată de un labrador care l-a târât prin aerul înecăcios până la ieşirea de urgenţă. Amandoi au reuşit să părăsească turnul înainte de prăbuşire.
Sursa: The Dog Guide

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu