sâmbătă, 10 mai 2014

Vladimir Putin anunţă O PRIMĂ RETRAGERE. UPDATE: Americanii nu o văd

de Alina Matis

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat miercuri, după o întâlnire cu preşedintele OSCE, că Moscova şi-a retras trupele de la frontiera cu Ucraina.


„Ni s-a spus tot timpul că trupele noastre de la frontiera ucraineană îngrijorează: le-am retras, ele nu se mai află astăzi la frontiera ucraineană, dar acolo unde se află îşi derulează exerciţiile obişnuite”, a explicat Putin. Anunţul privind retragerea trupelor ruse de la frontiera cu Ucraina nu a fost confirmat până la momentul transmiterii acestei ştiri de partea ucraineană.
UPDATE 20:15 "Statele Unite ar primi favorabil o asemenea măsură, dar, deocamdată, nu există dovezi că a avut loc o retragere a trupelor", a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Barack Obama, potrivit Mediafax.
De asemenea, într-o schimbare de poziţie, liderul rus s-a declarat pentru organizarea alegerilor prezidenţiale din Ucraina, programate pentru 25 mai. „Scrutinul prezidenţial din Ucraina reprezintă un pas în direcţia cea bună. Dar votul nu va decide nimic dacă nu vor fi protejate drepturile tuturor cetăţenilor”, a subliniat Putin.
Tot miercuri, Vladimir Putin le-a cerut separatiştilor ucraineni să amâne referendumul programat pentru 11 mai privind „declaraţia de independenţă” a Doneţkului, republică autoproclamată. „Le cerem reprezentanţilor din sud-estul Ucrainei să amâne referendumul prevăzut pentru 11 mai, pentru a crea condiţiile necesare dialogului”, a îndemnat liderul de la Kremlin, în cadrul unei conferinţe de presă după întrevederea cu Didier Burkhalter, preşedintele OSCE.

Foto: Alexey Druzhinin/AFP/Mediafax Foto
Discuţiile dintre Putin şi preşedintele OSCE au permis să se arate că "abordările lor cu privire la modalitatea de rezolvare a crizei sunt în mare parte aceleaşi", a asigurat preşedintele rus, potrivit Mediafax. 
http://www.gandul.info/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu