sâmbătă, 10 mai 2014

Veste BOMBĂ în România. Adio, Romtelecom! Adio, Cosmote!
Veste BOMBĂ în România. Adio, Romtelecom! Adio, Cosmote! Acţionarii operatorului elen de telecomunicaţii OTE au aprobat miercuri un acord de licenţiere între Deutsche Telekom, Romtelecom și Cosmote România, prin care cei doi operatori din România vor dobândi dreptul de utilizare a brandului "Telekom".
La adunarea generală au participat acţionari reprezentând 67,97% din capitalul OTE, se arată într-un comunicat al operatorului elen de telecomunicaţii.
Acţionarii au aprobat încheierea acordului de licenţiere între Deutsche Telekom, Romtelecom și Cosmote România, precum și termenii de bază ai acestuia.
Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul OTE în 8 aprilie, în urma acordului cu Deutsche Telekom, Romtelecom și Cosmote România vor dobândi dreptul de utilizare a brandului "Telekom".
Acordul va intra în vigoare odată cu semnarea acestuia și va avea o durată de valabilitate nedeterminată.
Romtelecom și Cosmote România vor putea, prin acest acord, să înregistreze în România o denumire corporatistă care să conţină numele "Telekom" și să o folosească în și în afara ţării.

Cei doi operatori de telefonie vor putea să folosească marca Deutsche Telekom pentru oferirea, distribuţia și promovarea serviciilor și produselor licenţiate. Marca va putea fi utilizată în magazinele licenţiate, clădiri, echipamente, documentele de afaceri, îmbrăcămintea angajaţilor, adresele de email, precum și la înregistrarea domeniilor de Internet.
Totodată, cele două companii vor avea dreptul de sublicenţiere a brandului numai subsidiarelor deţinute integral, precum și partenerilor de distribuţie, în anumite condiţii.
Tariful de licenţiere va fi de 0,25% din veniturile nete ale Romtelecom și Cosmote România, precum și din veniturile nete obţinute de companiile care au sublicenţiat marca, din comercializarea produselor și serviciile oferite.
Surse din Romtelecom au declarat la jumătatea lunii martie că Romtelecom și-ar putea schimba denumirea în România Telecom sau Telecom România până la finele acestui an, dacă propunerea agreată de Consiliul de Admnistraţie va fi aprobată de acţionari, iar serviciile operatorului, cât și cele ale Cosmote vor fi promovate sub brandul "T" al Deutsche Telekom.

Sursele citate au mai spus că în cazul Cosmote România, unde Romtelecom deţine 30% din acţiuni, operaţiunile companiei de telefonie mobilă vor trece sub denumirea T-Mobile.
"În cazul Cosmote vom avea T-Mobile, iar la Romtelecom se discută varianta serviciilor sub denumirea T-Home. Într-un fel sau altul, la finalul procesului de rebanding, cei doi operatori se vor identifica cu brandul «T» al Deutsche Telekom", au mai spus sursele.
Compania Romtelecom este controlată de grupul elen OTE - 54,01% și statul român - 45,99%. Acţionarul majoritar al OTE este grupul german Deutsche Telekom.
În 2013, Romtelecom și Cosmote România au consemnat afaceri cumulate de aproape 1,1 miliarde de euro, din care Romtelecom - 609,5 milioane de euro.


Autor: Realitatea.net
Sursa: www.realitatea.net  Miercuri, 30 Aprilie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu