vineri, 16 mai 2014

Tehnologia uluitoare incorporata de noul Audi R8 (Galerie foto)

   
Tehnologia uluitoare incorporata de noul Audi R8 (Galerie foto)Foto: Wired
Noul model Audi R8 vine cu numeroase imbunatatiri de varf care fac chiar si din sofatul pe timp de noapte o adevarata placere pentru orice sofer.

Audi a fost prima masina care a introdus tehnologia LED pentru faruri, incorporand apoi, tot in premiera, un GPS, scrie Wired. Acum, obsesia pentru faruri perfecte a acestui producator auto a dat nastere unei tehnologii uluitoare.

Farurile noului model sunt cu un pas inaintea celor de pe piata, caci beneficiaza de tehnologia laser. Ele vor echipa varianta Audi R8 LMX, o editie limitata ce va fi lansata pe piata. Compania producatoare sustine ca fasciculul laser ofera indeajuns de multa lumina pe timp de noapte.


Motorul acestui model sport dezvolta 570 de cai-putere. Fiecare far are un modul laser ce ajunge la o distanta de doua ori mai mare decat cea pana la care poate merge tehnologia oferita de Audi in prezent.

Concret, fasciculul laser are o lungime de unda de 450 de nanometri, acesta ajungand intr-un convertor cu fosfor, care, la randul lui, emite lumina alba. O camera video speciala filmeaza totul in fata pentru a ajusta lumina automat, astfel incat pietonii si soferii din trafic sa nu fie orbiti de ea.
 
 Noua tehnologie vine din domeniul curselor de masini. Audi a folosit pentru prima data o asemenea dotare pentru modelul R18 e-tron Quattro, care a concurat in cursa de 24 de ore de pe celebrul circuit Le Mans.

In asemenea conditii, calitatea farurilor este extrem de importanta. Germanii vor fi primi care se vor bucura de modelul R8 LMX, la un pret pornind de la 150.000 de euro, chiar din aceasta vara.

Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu