sâmbătă, 3 mai 2014

Reactia Rusiei la atacul din Slaviansk: A fost distrusa ultima speranţă!


Reactia Rusiei la atacul din Slaviansk: A fost distrusa ultima speranţă!
Purtatorul de cuvant al presedintiei ruse, Dmitri Pescov, a declarat, vineri, ca operatiunile militare lansate de guvernul de la Kiev in sud-estul Ucrainei au distrus ultima speranta pentru respectarea acordului de la Geneva.
“Se pare ca in timp ce Rusia depune eforturi pentru a rezolva conflictul, regimul de la Kiev a inceput sa traga din aeronave militare in civilii din zonele populate. Lansarea acestui raid de represalii a distrus practic ultima speranta de respectare a acordului de la Geneva”, a declarat oficialul de la Kremlin, potrivit Voice of Russia.
Peskov a amintit de o vizita recenta a lui Vladimir Putin la Minsk, in care presedintele rus a afirmat ca astfel de posibile actiuni reprezinta niste “operatiuni criminale”.
“In mod regretabil, ultimele evenimente au confirmat aceste declaratii”, a adaugat reprezentantul liderului rus.
De asemenea, Peskov a afirmat ca Vladimir Putin primeste toate informatiile referitoare la situatia din sud-estul Ucrainei si ca in zona a fost trimis un reprezentant al presedintelui, Vladimir Lukin, pentru a negocia eliberarea observatorilor OSCE luati ostatici saptamana trecuta.
“Dupa demararea operatiunilor punitive, Rusia nu mai poate lua legatura cu Lukin”, a completat purtatorul de cuvant al lui Putin.
Afirmatiile lui Peskov vin in contextul in care armata ucrainean a lansat, vineri dimineata, o interventie in forta in orasul Slaviansk, controlat de separatistii prorusi. Doua elicoptere ale autoritatilor au fost doborate de rebeli, iar pilotii au murit. De asemenea, un militant prorus a fost ucis in timpul operatiunii anti-teroriste.
Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu