duminică, 4 mai 2014

Nereguli cu BANI PUBLICI la ministerul condus de Elena Udrea

de G.S.   •   04 Mai 2014   •   10:06 Comenteaza
Corpul de Control al Guvernului a descoperit o serie de nereguli la Ministerul Mediului, făcute în perioada când ministru interimar era Elena Udrea, respectiv octombrie - decembrie 2009. 
 
Neregulile privesc proiecte finanţate din bugetul Fondului de Mediu in cadrul Progrmului National de Imbunatatirire a Calitatii Mediului prin realizarea de spatii verzi în mai multe locaitati din tara.

CITEŞTE RAPORTUL CORPULUI DE CONTROL
 
Astfel, mai multe primarii ar fi obtinut ilegal bani pentru realizarea acestor spatii. Printre cei care au luat ilegal bani este şi primarul din Piatra Neam, Gheorge Stefan. Edilul a declarat o suprafata mai mare pentru realizarea de spatii verzi. 
 
Raportul Corpului de Control mai arată că în unele cazuri, primăriile ar fi atribuit contractele de realizare a spatiilor verzi fără licitatie.  
 
În total primariile din două orase si nouă comune ar fi făcut nereguli cu bani publici.

În raport se arată că, în 2009, pentru realizarea de spaţii verzi în municipiul Piatra-Neamţ, Administraţia Fondului pentru Mediu a încadrat proiectul într-o altă categorie decât cea corespunzătoare la analiza cererii de finanţare, având ca efect obţinerea unei finanţări suplimentare de către autoritatea locală, putându-se observa totodată că, iniţial, a fost marcată în formular rubrica care atestă respingerea proiectului, marcare ştearsă ulterior.
Inspectorii concluzionează că, urmare a îndeplinii defectuoase a atribuţiilor de serviciu, municipiului Piatra Neamţ i-a fost acordată din Fondul de Mediu o finanţare nerambursabilă de 1,8 milioane lei.
În raport se mai arată că reprezentanţii Primăriei Corbii Mari au cerut înscrierea în cartea funciară de date care nu corespund adevărului, ca şi primarul din Aghireşu, care nu a informat despre modificarea amplasamentului terenului.
 http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu